13 Μαρτίου 2019

Ισχυρή ανοδική πορεία της τουριστικής ροής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τη Γερμανία

Από τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τις συναντήσεις των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ, διαφάνηκε ότι φέτος αναμένονται πάνω από 4,5 εκατομμύρια Γερμανοί τουρίστες, σε συνέχεια  του αριθμού-ρεκόρ των 4,4 εκατομμύρια αφίξεων Γερμανών στη χώρα μας το προηγούμενο έτος.
Η Ελλάδα πλέον αναδεικνύεται ως ο 2ος δημοφιλέστερος ευρωπαϊκός προορισμός των Γερμανών τουριστών και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένας από τους πιο αγαπημένους τους προορισμούς, με διεθνείς αεροπορικές αφίξεις για το 2018 στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που ξεπέρασαν το 1/3 των συνολικών αφίξεων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς της Γερμανικής αγοράς και με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK), υπάρχει ιδιαίτερα θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία φέτος και αναμένεται νέα αύξηση το 2019. Αυτή η αυξημένη ζήτηση για τη χώρα μας έχει ωθήσει τους Γερμανούς Tour Operators να διευρύνουν όχι μόνο τους υπάρχοντες και ήδη γνωστούς προορισμούς, αλλά και να επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο, με πτήσεις έως και τα μέσα του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με αυτούς, οι Γερμανοί τουρίστες αναζητούν καινούριες αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες στη φύση, πέρα από τις παραδοσιακές διακοπές στη θάλασσα. Οι θεματικές μορφές τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ο ορειβατικός-περιηγητικός, ο ιαματικός, ο γαστρονομικός, ο πολιτιστικός και ο θρησκευτικός τουρισμός αποτελούν ανεξερεύνητους θησαυρούς για αγορές όπως η Γερμανία, και το ισχυρότερο όπλο της τουριστικής πολιτικής της Περιφέρειας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και για τη δημιουργία επαναλαμβανόμενων επισκεπτών στην  περιοχή μας.
Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού  “Internationale Tourismus - Borse Berlin” (ITB Berlin) αποτελεί κορυφαίο γεγονός της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς επίσης και τη σημαντικότερη επιχειρηματική πλατφόρμα για την παγκόσμια τουριστική προσφορά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των σπουδαιότερων διεθνών τουριστικών και πολιτικών φορέων.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου 2019 στο Βερολίνο και προσέλκυσε πάνω από 10.000 εκθέτες. Στο ελληνικό περίπτερο φέτος φιλοξενήθηκαν τουριστικοί και ξενοδοχειακοί οργανισμοί, περιφέρειες και ναυτιλιακές εταιρείες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε για ένατη συνεχή χρονιά ως συνεκθέτης στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με εκπροσώπους πέραν των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού, τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Πιερίας κυρία Σοφία Μαυρίδου και Π.Ε.Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο. Στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν διάφοροι φορείς και επαγγελματίες της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: