13 Μαρτίου 2019

Παράσταση διαμαρτυρίας μισθωτών εκπαιδευτικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση στο μνημείο Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).
Κεντρικό αίτημα ήταν η απόσυρση της προσφυγής που έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), με την οποία ζητείται ακύρωση διάταξης, που ορίζει ως ωράριο πλήρους απασχόλησης τις 21 ώρες.
"Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις προκειμένου να μην περάσει η κατάπτυστη προσφυγή των φροντιστηριαρχών, που σκοπό έχουν να καταργήσουν το ωράριο πλήρους απασχόλησης στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών που είναι στις 21 ώρες και να μειώσουν στο μισό τις αποδοχές μας. Θέλουν να φτάσει το ωρομίσθιο στα 3,5 ευρώ" επανέλαβε ο αντιπρόεδρος του ΣΜΕΘ, Γιώργος Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί του δεν εργάζονται πάνω από 15 ώρες την εβδομάδα και η ενδεχόμενη απορύθμιση του ωραρίου θα οδηγήσει σε δραματικές μειώσεις των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. "Θα μειωθούν οι εισφορές στον ΕΦΚΑ και βέβαια οι εργοδοτικές εισφορές που καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων" σημείωσε.
Οι μισθωτοί εκπαιδευτικοί έκαναν ακολούθως παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της  ΟΕΦΕ στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου και απηύθυναν κάλεσμα σε κλαδική απεργία, διαδήλωση και πορεία στις 19 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί (στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας), ημέρα συζήτησης της προσφυγής της ΟΕΦΕ στο ΣτΕ.
"Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και την ενημέρωση των πολιτών και μετά από αυτή την ημερομηνία με σκοπό να μπει ένα τέλος στην αδήλωτη εργασία και στην αυθαιρεσία των φροντιστηριαρχών" υπογράμμισε ο  αντιπρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: