8 Μαρτίου 2019

Τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος

Την Παρασκευή (8/3) στις 12:00 διεξήχθη στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ θα κοντραριστεί με τη Λαμία στο ένα ζευγάρι, ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο.

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν στις έδρες των δύο Δικεφάλων - Ολυμπιακό Στάδιο και Τούμπα αντίστοιχα - οι οποίοι οδεύουν για τρίτο διαδοχικό τελικό. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 αναμετρήθηκαν στον επεισοδιακό τελικό του Πανθεσσαλικού στο Βόλο, πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το τρόπαιο και στις δύο περιπτώσεις.
Σήμερα θα γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν Τετάρτη 3 ή Πέμπτη 4 Απριλίου, οι ρεβάνς Μεγάλη Τετάρτη 24 ή Μεγάλη Πέμπτη 25 του επόμενου μήνα.
ΠΑΟΚ και Αστέρας είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά και τη σεζόν 2012-2013. Τότε η ομάδα της Τρίπολης είχε περάσει στον τελικό, αλλά είχε χάσει το τρόπαιο από τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ.
ΑΕΚ και Λαμία ήταν μαζί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης της τρέχουσας σεζόν. Η ΑΕΚ προκρίθηκε ως πρώτη, η Λαμία ως δεύτερη. Μάλιστα βρίσκονται στον ίδιο όμιλο για τις τρεις τελευταίες διαδοχικές σεζόν.
Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε την Πέμπτη (7/3) ότι ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας 2018-2019 θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, αντί για τις 18 όπως είχε αρχικά οριστεί. Η μετάθεση προέκυψε ύστερα από αίτημα που υπέβαλαν οι τέσσερις προαναφερθείσες ομάδες. Τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο ΠΑΟΚ ή ο Αστέρας, η ομάδα δηλαδή που θα προκριθεί από αυτό το ζευγάρι.
Αίτημα του Αστέρα για ξένους διαιτητές
Ο Αστέρας, πριν από την κλήρωση, υπέβαλε αίτημα δια στόματος Γιώργου Μποροβήλου να διευθύνουν ξένοι διαιτητές τις τέσσερις αναμετρήσεις (πρώτα ματς και ρεβάνς). "Για την αξιοπιστία του θεσμού και από τη στιγμή που έχει επιλεγεί στα σπουδαία παιχνίδια να ορίζονται ξένοι. Είναι ένα εύλογο αίτημα", υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Οι άλλες τρεις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λαμία) δεν έφεραν αντίρρηση. Απόφαση δεν ελήφθη, αλλά η αίσθηση που κυριαρχεί οδηγεί σε ξένους ρέφερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: