8 Μαρτίου 2019

''Οινικές Διαδρομές στην Πιερία'' στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση οινογνωσίας με θέμα «Οινικές Διαδρομές στην Πιερία», που πραγματοποίησε το Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ, το πρωί της Τετάρτης 6 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. και οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εισήγηση  από τον κ. Απόστολο Κούρτη, Αμπελουργό-Οινοποιό, ενώ στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε γευστική δοκιμή των κρασιών του Κτήματος «Οινόβιον-Κούρτη».
Κατά την εισήγησή του ο κ. Κούρτης αναφέρθηκε στην οινική ιστορία της Πιερίας καθώς και στις προσπάθειες ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού.
 Παράλληλα, τόνισε τις πρωτοβουλίες των τοπικών οινοπαραγωγών για  διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί, ως μία από τις αυθεντικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν την Πιερία ως τόπο διακοπών.
Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτές και η  Διεύθυνση του  Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον κ. Κούρτη για την αποδοχή της πρόσκλησης και για την εξαιρετική ομιλία του.
Τα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Ι.Ε.Κ. ΛΥΔΙΑ, με συμμετέχοντες επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού, του εμπορίου, της μεταποίησης, κ.ά., και πάντα με συναφές γνωστικό αντικείμενο με τις ειδικότητες που λειτουργούν στο Ι.Ε.Κ., θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: