8 Μαρτίου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Η Κουντουρά αναδείχθηκε η καλύτερη υπουργός τουρισμού παγκοσμίως. Πού; Στο Βερολίνο φυσικά. Ελλάς - Γερμανία συμμαχία. Ποιος ξέρει ποιον τάισαν κι αυτή τη φορά.
**
Άλλος για Νόμπελ,άλλος για βραβείο Ewald von Kleisy, άλλος για Λάμπουρ-λούμπουρ. Μέρες δόξας και τιμής για τους Μακεδονοκτόνους μεταβατικούς ελληναράδες.
**
Είναι όντως μεταβατικοί, μαζεύουν τα προικιά τους. Κοιτάς όμως μπροστά και σε πιάνει απόγνωση. Και τι βλέπεις; Σκιάχτρα, σκιάχτρα παντού, παλιάς και νέας κοπής «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν» του πατρός. Τα ‘χει όλα ο μπαχτσές, αριβίστες, μιζαδόρους, γερμανοφρουρούς ως και παιδεραστές παρακαλώ και με σκληρό μάλιστα νόμισμα.
**
Κι ένα αλαλάζον πλήθος που σχεδόν πιστεύει ότι ο όρος Μακεδονία της Συνθήκης των Πρεσπών θα ξεχαστεί και θα μείνει ο όρος Βόρεια. Μπορεί να γίνει κι αυτό.
**
Η ελληνική γλώσσα έχει μια μαγεία. Φαντασθείτε κάποτε οι αρχαίοι έλεγαν ψωμίον (τεμάχιο) άρτου και έμεινε το ψωμί. Έλεγαν νεαρόν (φρέσκο) ύδωρ και έμεινε το νερό. Κάπως έτσι θα συμβεί μετά από 5-6 αιώνες και θα δείτε το Βόρεια Μακεδονία να γίνεται «Βορά» και θα ψάχνονται οι γλωσσολόγοι. Ένεκεν φθοράς της γλώσσας ή εκ του «βορά των ορνέων», γεγονός που συνετελέσθη.
**
Δεν ξέρω αν συμφωνεί ο Κυριάκος αλλά πέρα από το «γλαφυρόν» του θέματος, ο όρος Μακεδονία δεν πρόκειται να εξαλειφθεί σε δέκα χρόνια όπως ο αείμνηστος πρόβλεψε. Το δεύτερο συνθετικό της σύνθετης ονομασίας είναι πολύ ισχυρό για να το «μετριάσει» ο χρόνος. Δεν είναι νες καφέ για να μείνει το νες, ούτε άλλο εμπορικό σήμα. Το Βόρεια Μακεδονία ήρθε για να μείνει το Μακεδονία, γιατί έτσι θέλησαν οι σύμμαχοι και πάρτε το απόφαση, με Αλέξη ή Κυριάκο, η Ελλάδα προς βορρά συνορεύει με τη Μακεδονία και νότια βρέχεται από το κλάμα του ελληνικού λαού.




Δεν υπάρχουν σχόλια: