7 Μαρτίου 2019

Αιματηρή συμπλοκή στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με έναν νεκρό και 7 τραυματίες

Ένας νεκρός Έλληνας κρατούμενος και 7 αλλοδαποί τραυματίες είναι το αποτέλεσμα μεγάλης συμπλοκής που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7 μ.μ. στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η συμπλοκή έγινε μεταξύ Ρωσόφωνων και Αλβανών κρατουμένων. Στη συμπλοκή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου, οι οποίοι είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια.
Τουλάχιστον οκτώ άτομα τραυματίστηκαν (7 κρατούμενοι και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος), ενώ ασθενοφόρα μπήκαν στις φυλακές ώστε να παραλάβουν τους τραυματίες και να τους μεταφέρουν σε Τζάνειο Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου οι 5 εκ των τραυματιών φέρουν επιπόλαια τραύματα, δυο άτομα χρίζουν περαιτέρω παρακολούθησης, ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος φέρει κάταγμα.
Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το μακελειό. Ωστόσο, ο θάνατος του κρατούμενου προήλθε από χτύπημα με αυτοσχέδιο μαχαίρι, με την συμπλοκή να μην διαρκεί πάνω από πέντε λεπτά.
Σημειώνεται ότι την ώρα της συμπλοκής τέσσερις υπάλληλοι είχαν βάρδια στο ψυχιατρείο των Φυλακών, με τους κρατούμενους να είναι 200 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: