15 Μαρτίου 2019

To ναζιστικό προφίλ του σφαγέα


Καθαρός Ναζί, Αγγλοσάξονας, εμπνευσμένος από τον Νορβηγό μακελάρη του Όσλο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, παραληρηματικός, χαμηλού πνευματικού επιπέδου, γεμάτος μίσος για τα πάντα και τους πάντες, από φτωχή οικογένεια, αμόρφωτος, χωρίς ιδιαίτερα ενδιαφέροντα.
Αυτό είναι το προφίλ του «Σφαγέα της Νέας Ζηλανδίας», του 28χρονου ακροδεξιού τρομοκράτη που σκόρπισε τον θάνατο μεταδίδοντας online το μακελειό που προκάλεσε. Όπως κάθε γνήσιος Ναζί, κουβαλούσε την αρρώστια του επιθετικού ναρκισσισμού του καταγράφοντας στην κάμερα τη δολοφονική μανία του. Θυμίζει τους SS του Γ' Ράιχ που απαθανάτιζαν τις στιγμές φρίκης ποζάροντας στον φακό την ώρα που καταρρακωμένοι έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης έπαιζαν μουσική.

Στο προφίλ που ο ίδιος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το οποίο δυστυχώς διέδωσαν, ανίκανα να φιλτράρουν τη φασιστική - εγκληματική ταυτότητά του και να τον απομονώσουν από το διαδίκτυο, κι ας επαίρονται οι ιδρυτές του πως διαθέτουν τα μέσα προστασίας του κοινωνικού συνόλου, ο κάθε πολίτης που διατηρεί σώας τα φρένας μπορεί να διαγνώσει τη βαθιά ασθένεια που κατέτρωγε τον μακελάρη. 

Κλασικό δείγμα ανεπαρκούς και εγκεφαλικά περιορισμένων δυνατοτήτων ανθρώπου, που την ανεπάρκειά του τη διοχετεύει στην εκτονωτική δραστηριότητα της εγκληματικής ενέργειας. Λευκός και χριστιανός, ο σφαγέας δεν διαφέρει σε τίποτε από τους ισλαμιστές φανατικούς ομολόγους του που κατέσφαξαν και κατασφαγιάζουν τους «άλλους», όλους τους άλλους, αρκεί οι «άλλοι» να μην είναι σαν τους ίδιους.

Η φρίκη περισσεύει. Η ειδεχθής και προφανώς άμεσα επικίνδυνη φυσιογνωμία του μακελάρη πέρασε απαρατήρητη από τα φίλτρα των αρχών ασφαλείας της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Για άλλη μία φορά συμβαίνει αυτό. Εκ του αποτελέσματος αυτές οι αρχές ασφαλείας που λειτουργούν και στις δύο χώρες με βρετανικά και αμερικανικά στάνταρτ απέτυχαν. Προφανώς, οφείλουν να διαφοροποιήσουν τον τρόπο φιλτραρίσματος που διαθέτουν.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: