14 Απριλίου 2019

Απίστευτη διάσωση στον Βόλο: Αστυνομικοί έπιασαν 13χρονη που πήδηξε από γέφυρα

Δύο τραγωδίες αποφεύχθηκαν στον Βόλο, χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών. Τρεις αστυνομικοί έσωσαν με τα χέρια τους μία ανήλικη που πήδηξε από πεζογέφυρα, ενώ γυναίκα αστυνομικός του 100 καθυστέρησε νεαρό στο τηλέφωνο, μέχρι να τον εντοπίσει η Ασφάλεια.
Παραλίγο τραγωδία το μεσημέρι της στον περιφερειακό του Βόλου, με θύμα ένα ανήλικο κορίτσι, ωστόσο στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που με αυτοθυσία έβαλαν τα χέρια τους, για να ανακόψουν την πτώση της και αποδείχτηκαν «άγιοι» για την 13χρονη.
Σύμφωνα με το Magnesianews.gr, όλα έγιναν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, όταν η ανήλικη, που είναι ρομά, ανέβηκε στην πεζογέφυρα του περιφερειακού του Βόλου, που βρίσκεται πριν την οδό Ιωλκού, δίπλα από τον οικισμό ρομά Αγ. Παρασκευής και απειλούσε να πέσει για να αυτοκτονήσει.
Ο κόσμος, που συγκεντρώθηκε, προσπαθούσε να την πείσει να μην το κάνει, ενώ κοντά στο σημείο βρισκόταν μια υποομάδα της Ομάδας ΔΙΑΣ, που αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, πήγε στο σημείο, ειδοποίησε και στη συνέχεια έφτασαν και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Ενώ η ώρα περνούσε και η 13χρονη ήταν ακόμη πάνω στην πεζογέφυρα, που βρίσκεται σε μεγάλο ύψος από το δρόμο, κάποια στιγμή πήδηξε στο κενό.
Κάτω της ακριβώς βρισκόταν οι αστυνομικοί, που δε δίστασαν λεπτό, και βλέποντας το κορίτσι να πέφτει στο κενό, έβαλαν ταυτόχρονα τα χέρια τους, για να ανακόψουν την πτώση…
Ως εκ θαύματος, η ανήλικη ήταν ζωντανή, είχε τις αισθήσεις της, αλλά υπέστη σοκ. Καλά στην υγεία τους είναι και οι αστυνομικοί, που αποδείχτηκαν ο φύλακας άγγελός της.
Η ανήλικη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προληπτικά στο Νοσοκομείο Βόλου, για τις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ μάρτυρες αναφέρουν ότι δεν έπαθε το παραμικρό από την πτώση. Με πόνους στα χέρια, στο Νοσοκομείο πήγαν και οι αστυνομικοί, προληπτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη ήθελε να θέσει τέλος στη ζωή της, λόγω ερωτικής απογοήτευσης, ενώ στο Νοσοκομείο Βόλου θα την παρακολουθήσει παιδοψυχολόγος.
Όσον αφορά στους αστυνομικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δύο αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας, ενώ είναι οι ίδιοι που είχαν συλλάβει την περασμένη Τετάρτη έναν Ρουμάνο και έναν Γεωργιανό που αποδείχτηκε ότι είχαν κάνει κλοπές και ληστεία στο Βόλο και στη Λάρισα.
Αστυνομικός του 100 απέτρεψε αυτοκτονία την ίδια μέρα
Είναι γνωστό ότι η Αστυνομία δεν προσφέρει μόνο στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και στον κοινωνικό τομέα, κάνοντας ό,τι είναι δυνατόν, για να είμαστε ασφαλείς.
Τα παραπάνω αποδεικνύει περιστατικό που έγινε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Κυριακής, όταν στην Άμεση Δράση "100" τηλεφώνησε ένας άνδρας και δήλωσε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα καθώς και πως ήθελε να αυτοκτονήσει!
Σύμφωνα με το Magnesianews.gr, άμεσα η γυναίκα αστυνομικός που βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο, του έπιασε κουβέντα, για να τον καθυστερήσει και να μην το κάνει, ζητώντας πληροφορίες για τη θέση του, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για να πάει άμεσα επί τόπου.
Τελικά, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν έναν νεαρό ηλικίας 23 χρόνων, που βρισκόταν στον περιφερειακό, μετά τον κόμβο Ν. Δημητριάδας, όπου υπάρχει γέφυρα, απ’ όπου απειλούσε να πέσει…
Οι αστυνομικοί κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, συζήτησαν μαζί του, κατάφεραν να τον πείσουν να μπει στο αυτοκίνητο και τον μετέφεραν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, ο νεαρός ήθελε να θέσει τέρμα στη ζωή του για οικογενειακά προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: