14 Απριλίου 2019

Super League: "Παράταση" στη στέψη του ΠΑΟΚ - Το "πανόραμα" της 28ης αγωνιστικής

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τη Λάρισα στο AEL FC ARENA και έτσι η… στέψη του μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα στην Τούμπα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.
Ο Δικέφαλος, ο οποίος έχασε τον Βιεϊρίνια στο πρώτο ημίχρονο με σοβαρό τραυματισμό, άνοιξε το σκορ με γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 55’, όμως η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον Γιακομόφσκι στο 64’. Ο ΠΑΟΚ πίεσε, είχε ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη που θα του έδινε από σήμερα το πρωτάθλημα και πλέον θέλει έναν βαθμό στα δύο τελευταία ματς για να πανηγυρίσει τον τίτλο μετά από 34 χρόνια.
Έτσι, ο Ολυμπιακός που νίκησε με 4-0 την Ξάνθη, διατήρησε τις -ελάχιστες- ελπίδες του για τον τίτλο. Οι ερυθρόλευκοι καθάρισαν τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκαν με 3-0 με τα γκολ των Γκιγιέρμε (10’, 16’) και Ομάρ Ελαμπντελαουί (44’). Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Κώστας Φορτούνης στο 57ο λεπτό.
Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Ατρόμητος νίκησε με 2-0 τον Άρη και θα είναι οριστικά τέταρτος στην βαθμολογία. Τα γκολ για τους Περιστεριώτες πέτυχαν οι Μανούσος (17’) και Κουλούρης (36’), ο οποίος έφτασε τα 18 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο ΔΑΚ Λαμίας, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μάνταλο στο 4’, οι γηπεδούχοι με δύο γκολ του Μπαράλες (34’, 53’) ανέτρεψαν το σκορ, όμως ο Μπογέ στο 67’ διαμόρφωσε το τελικό 2-2.
Τη νίκη της ημέρας πήρε ο ΟΦΗ, ο ποίος νίκησε με ανατροπή 3-1 τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ και ανέβηκε στην 13η θέση. Το σκορ άνοιξε ο Μακέντα με πέναλτι στο 42’, όμως ο Ιταλός με αυτογκόλ ισοφάρισε σε 1-1 στο 57’. Ο Σάσι στο 71’ έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς και ο Γιακουμάκης στο 88’ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
Στη Λιβαδειά ο Πανιώνιος νίκησε με 1-2 τον Λεβαδειακό και έτσι η ομάδα της Βοιωτίας δεν έχει πλέον μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή στην Super League. Ο Μαρκόφσκι στο 9’ άνοιξε το σκορ, όμως οι κυανέρυθροι πήραν τη νίκη που τους εξασφαλίζει την παραμονή χάρις στα γκολ που πέτυχαν οι Τσιλούλης (28’) και Κόρμπος (57’).
Στους Ζωσιμάδες, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ, ενώ στη Ριζούπολη, με γκολ του Μπαΐροβιτς (31’ πεν.) ο Παναιτωλικός νίκησε με 0-1 τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:
Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός        0-1
Λάρισα - ΠΑΟΚ                                     1-1
Άρης - Ατρόμητος                                   0-2
Λαμία - ΑΕΚ                                           2-2
Λεβαδειακός - Πανιώνιος                       1-2
Ολυμπιακός - Ξάνθη                               4-0
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ                             1-3
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας Τρίπολης        0-0

Η επόμενη αγωνιστική (29η, 21/4 - 19:00):
ΑΕΚ - Λάρισα
Ξάνθη - Απόλλων Σμύρνης
Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Λαμία - Ολυμπιακός
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός
Παναιτωλικός - Άρης
Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα



Δεν υπάρχουν σχόλια: