27 Απριλίου 2019

Κύπρος: Δύο βαλίτσες εντοπίστηκαν στην «Κόκκινη Λίμνη»

Ολοκληρώθηκε για σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, η επιχείρηση στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό στην Κύπρο, για τον εντοπισμό των πτωμάτων που ο 35χρονος ίλαρχος ομολόγησε ότι έριξε στο νερό μέσα σε βαλίτσες.
Σύμφωνα με το Sigmalive.com, μετά το πέρας της επιχείρησης ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, προέβη σε δηλώσεις, αναφέροντας πως:
«Στην κόκκινη λίμνη έχουν εντοπιστεί δύο αντικείμενα τα οποία κινούν εύλογες υποψίες ότι είναι τα αντικείμενα τα οποία αναζητούσαμε. Αυτό που έγινε στη συνέχεια ήταν η σηματοδότηση των αντικειμένων, ούτως ώστε αύριο γύρω στις δέκα το πρωί να αρχίσει η διαδικασία ανασυρσής τους προκειμένου να διαπιστωθεί για ποια πράγματα πρόκειται».
Συνέχισε δηλώνοντας ότι «στη λίμνη στον Ξυλιάτο συνεχίζονται, δεν είχαμε κανένα αποτέλεσμα. Παράλληλα με τις έρευνες στην κόκκινη λίμνη θα γίνονται έρευνες και στον Ξυλιάτο».
Απαντώντας σε ερώτηση, επιβεβαίωσε ότι τα δύο αντικείμενα είναι οι ταξιδιωτικές βαλίτσες. Επεσήμανε δε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες για να εντοπίσουν το τρίτο αντικείμενο. Τόνισε ότι δεν έγινε καταγραφή όλου του μήκους της λίμνης, αλλά επικεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία. Επίσης, αναμένουν τα αποτελέσματα απόψε της ποιότητας του νερού, καθώς είναι καθοριστικά για την ασφάλεια των δυτών, αφού αναλόγως της ποιότητας του νερού ανάλογη θα είναι και η στολή που θα φορέσει.
Σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί το τρίτο αντικείμενο επεσήμανε ότι θα γίνουν ξανά έρευνες με τη ρομποτική κάμερα μέχρι να εντοπιστεί και αυτό.
Σε ερώτηση για τις έρευνες στον Ξυλιάτο απάντησε ότι «κάτι βρέθηκε σήμερα, το οποίο στείλαμε για εξέταση και αναμένουμε αποτελέσματα, χωρίς να ελπίζουμε σε κάτι θετικό. Απλώς εξετάζουμε κάποια πράγματα, τα οποία δεν συνάδουν με το περιβάλλον εκεί».
Φιλιππινέζα κατήγγειλε τον "Ορέστη" για βιασμό
Τον βιασμό της από τον 35χρονο «Ορέστη», ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία πέντε γυναικών και δύο ανήλικων κοριτσιών, κατήγγειλε γυναίκα από τις Φιλιππίνες.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», η γυναίκα ανέφερε σε κατάθεσή της ότι ο 35χρονος ίλαρχος τη βίασε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τα εγκλήματά του βρήκε το θάρρος να τον καταγγείλει.
Η οικιακή βοηθός, όπως αναφέρει η εφημερίδα, πέρα από το σοκ, έχει αφόρητες τύψεις.
Αισθάνεται ενοχή που δεν προέβη νωρίτερα στην καταγγελία, θεωρώντας ότι τυχόν δίωξη του υπόπτου για τον βιασμό της, ενδεχομένως να απέτρεπε τις εξελίξεις και οι γυναίκες να γλίτωναν από τον πρόωρο και βίαιο θάνατο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές θα διεξάγουν έρευνες σε τρία μέτωπα σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, έρευνες θα διεξαχθούν στην Κόκκινη Λίμνη, σημείο το οποίο υπέδειξε ο 35χρονος ότι έθαψε τρεις σορούς, στην Ορούντα, όπου εντοπίστηκε το πτώμα γυναίκας από το Νεπάλ ή την Ινδία, και στη λίμνη Μεμή στο Ξυλιάτο, όπου ανέφερε πως έριξε την 6χρονη Sierra. 
Πηγή: Sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: