27 Απριλίου 2019

Ο κρόκος Κοζάνης ταξιδεύει για Κίνα - Τι συμφωνήθηκε στο ταξίδι του πρωθυπουργού

Ανοίγει η κινέζικη αγορά για ελληνικά προϊόντα στον απόηχο της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κίνα, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το Πεκίνο συμφώνησε να εισάγει κρόκο Κοζάνης και το κείμενο της σχετικής συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα.

Εντός τριμήνου θα έρθει στην Ελλάδα επιτροπή ελέγχου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για έγκριση εξαγωγής κερασιών στην κινεζική αγορά.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να εξετάσουν κατά προτεραιότητα προτάσεις της Ελλάδας για εξαγωγές φρούτων, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια.

Υπήρξε επίσης δέσμευση για επίλυση θεμάτων που είχαν δημιουργηθεί παλαιότερα με ελληνικά προϊόντα, τα οποία περιείχαν το όνομα “Μακεδονικό”.

Καταλύτης για την επιτάχυνση της έγκρισης εισαγωγής ελληνικών αγροτικών προϊόντων αλλά και το κλείσιμο masterplan για το λιμάνι του Πειραιά υπήρξε, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η επίσκεψη του πρωθυπουργού αλλά και η συμμετοχή της Ελλάδας στην Πρωτοβουλία “17+1”, μια κίνηση για την οποία συνεχάρη τον κ. Τσίπρα ο Κινέζος πρωθυπουργός κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: