22 Απριλίου 2019

Μαφία των φυλακών: Ελεύθεροι Λυκουρέζος - Παναγόπουλος

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους οι δικηγόροι Αλεξανδρος Λυκουρεζος και Θεόδωρος Παναγοπουλος.

Ύστερα από περίπου δέκα ώρες οι δύο δικηγόροι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», έλαβαν γνώση την ποινική μεταχείριση που τους επεφύλαξε η ελληνική Δικαιοσύνη. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση, μαζί με τον εισαγγελέα Δημ. Γκύζη κατέληξαν στην άποψη ότι και οι δύο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Συγκεκριμένα, στο Αλ. Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα αλλά κι εγγύηση 50.000 ευρώ. Στον Θ. Παναγοπουλο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Σε κλάματα ξέσπασε η κόρη του γνωστού ποινικολόγου, Μαρία Ελενη, με το άκουσμα της απόφαση του ανακριτή, ενώ η Νατασα Καλογρίδη χειροκροτούσε. Και οι δύο παρέμεναν από τις 12:30 το πρωι έξω από το ανακριτικό γραφείο περιμένοντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας.
Οι δύο δικηγόροι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Υποστηρίζουν πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκυπτει εμπλοκή τους σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στρέφονται κατά του Αριστ. Φλώρου που τους εμπλέκει σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος τους. «Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Αρ. Φλώρο ο Αλεξ. Λυκουρέζος. Αντίστοιχα, ο Θ. Παναγοπουλος επισημαίνει ότι η κατηγορία σε βάρος του ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: