4 Μαΐου 2019

Τετ α τετ Τσίπρα με Τσακαλώτο - Αχτσιόγλου για 120 δόσεις και παροχές

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσίπρα με Τσακαλώτο - Αχτσιόγλου
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν στις 2 το μεσημέρι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου για τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό σχετικά με την οριστικοποίηση του πακέτου θετικών μέτρων, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.


Τη συνάντηση είχε προαναγγείλει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες βράδυ μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Οικονομία και Κοινωνία μετά τα μνημόνια» στα Γρεβενά.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ότι δεν θα δοθεί υπό τη μορφή κοινωνικού μερίσματος που μοιράστηκε το προηγούμενο έτος, αλλά εξετάζονται άλλες λύσεις που να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε όσους από τους πολίτες έχουν ανάγκη τη ρύθμιση και έχουν τη διάθεση να πληρώσουν τις οφειλές τους και όχι να ικανοποιήσουμε πολίτες που δεν έχουν ανάγκη μιας τέτοιας ρύθμισης για τις εκκρεμότητές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο συγκεκριμένο θέμα αναφέρθηκε χθες βράδυ από τα Χανιά και ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «η επόμενη εβδομάδα θα είναι η Εβδομάδα των Παθών μεταχρονολογημένα για τους πολιτικούς μας αντιπάλους, αλλά και η εβδομάδα της ανάσας, της ελπίδας για τους πολλούς».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι πολιτικοί αντίπαλοί του λένε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει τους φόρους δίνοντας ως αντάλλαγμα «μεταρρυθμίσεις» εννοώντας, όπως είπε, όσα ήθελε να επιβάλει το ΔΝΤ και η κυβέρνηση απέκρουσε, δηλαδή περικοπές σε συντάξεις και μισθούς, κατάργηση των επιδομάτων και του κοινωνικού κράτους.

Προανήγγειλε ότι «εμείς -και αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα- θα έρθουμε τις επόμενες μέρες όχι για να μοιράσουμε υποσχέσεις που "θα" κάνουμε, αλλά για να πούμε στον λαό ότι είμαστε σε θέση να μειώσουμε τους φόρους, να προχωρήσουμε σε ελαφρύνσεις, όχι με αντάλλαγμα φρικαλέες μεταρρυθμίσεις αλλά έχοντας ήδη πετύχει και αξιοποιήσει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού γιατί όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια είναι το μεγάλο μας όπλο».

Υποστήριξε επίσης ότι η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα αν εκλεγεί και αναφερόμενος στον Κ. Μητσοτάκη σχολίασε: «Του ξέφυγε σε μια ομιλία του του κ. Μητσοτάκη και είπε και την αλήθεια, ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα. Και αναρωτιέται κανείς: μα γιατί τα λέει αυτά;

»Η απάντηση είναι ότι τα λέει αυτά γιατί τα πιστεύει βαθιά. Τα λέει αυτά γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί τι αξία έχει και τι σημαίνει για κάποιον που έχει ένα χαμηλό μισθό, το δώρο των Χριστουγέννων και ένα επίδομα που ο ίδιος το θεωρεί πενιχρό. Τα λέει αυτά γιατί ως γόνος που έζησε και μεγάλωσε στα μεγάλα σαλόνια και που έμαθε να διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshore των οικογενειακών του επιχειρήσεων, δεν ξέρει τι σημαίνει για κάποιον που έχει ένα χαμηλό εισόδημα, να παίρνει ένα επίδομα των 100 των 150 ευρώ το μήνα για να πληρώνει το νοίκι του, όπως τώρα 220 χιλιάδες νοικοκυριά παίρνουν αυτό το επίδομα για να μπορέσουν από καλύτερες θέσεις να τα βγάλουν πέρα.Αυτό το εκατοστάρικο το θεωρεί ανώφελο και το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας».

«Αυτές τις ανοησίες τις πιστεύει βαθιά. Τις πιστεύει βαθιά ως ακραία νεοφιλελεύθερος, καθώς πιστεύει σε μια κοινωνία άκρατου ανταγωνισμού, σε μια κοινωνία ζούγκλας στην οποία θα μπορούν να επιβιώσουν μόνο οι ισχυροί», συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι μια τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί του, κατηγορώντας τον για ηττοπάθεια και φυγομαχία ώστε να μην αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα.

«Κανείς δεν κατάφερε σε αυτόν τον τόπο να δοξαστεί κρυπτόμενος. Όσο και αν προσπαθήσει το πικρό ποτήρι δεν θα το αποφύγει», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: