16 Μαΐου 2019

Στους πρόποδες της Γκιώνας το χορευτικό της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Στους πρόποδες της Γκιώνας, κοντά στο Δελφικό τοπίο, στην πανέμορφη Ιτέα, ταξίδεψε το χορευτικό της Εστίας Πιερίδων Μουσών, το διήμερο 4 και 5 Μαϊου. Καλεσμένοι από το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας τιμήσαμε την τέχνη της Τερψιχόρης, στο διήμερο Φεστιβάλ χορού, που συνδιοργάνωσε με το Δήμο Δελφών και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Την αποστολή συνόδεψε ο Εφορος Χορευτικού κος Γκουτζας Ευάγγελος και για την παρουσία της χορευτικής ομάδας με χορούς από την περιοχή της Θράκης, συνεργάστηκαν άψογα οι χοροδιδασκαλοι της Εστίας κκ Δημόπουλος Γιώργος και Μπουροζικας Δημήτριος. Την εμφάνιση των χορευτών επιμεληθηκε η Εφορεία Ιματισμού με τις κκ. Μαρινοπουλου Ξένια, Κατσαρα Πόπη και Κατσαρα Χρυσούλα. Η παρουσία της Εστίας Πιερίδων Μουσών, ήταν αντάξια της ιστορικής διαδρομής, εμπειρίας και οργάνωσης του χορευτικού.

Ευχαριστούμε το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ιτέας για την πρόσκληση, την άρτια διοργάνωση και τη θερμή φιλοξενία τους.

Αξίζει να αναφερθεί και η μεγάλη ευκαιρία που αξιοποίησε η αποστολή, ευρισκόμενη στον Ιερό χώρο των Δελφών να επισκεφθεί το Μουσείο των Δελφών, το ναό του Απόλλωνα και να θαυμάσει το μαγικό Δελφικό τοπίο.

Αξιόλογη ήταν επίσης και η επίσκεψη στο Ιστορικό Χάνι της Γραβιάς στα Σάλωνα και στο γραφικό Γαλαξείδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: