2 Μαΐου 2019

Δημοσκόπηση για εθνικές εκλογές: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία

Δημοσκόπηση για εθνικές εκλογές: Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία | in.gr
Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία αλλά και το ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το κυβερνών κόμμα δείχνει να «πληρώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία η πλειοψηφία των πολιτών έχει εκφράσει την αντίθεσή του. Ειδικότερα, στους 13 νομούς της Μακεδονίας η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύεται στις 14,3 ποσοστιαίες μονάδες, έναντι μόλις 4,2 μονάδων στους υπόλοιπους νομούς της χώρας.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 27,2% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 20,7%. Τρίτο κόμμα, στην πρόθεση ψήφου, έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 7,3% και τέταρτο το ΚΚΕ με 6,2%. Η Χρυσή Αυγή, εμφανίζει πτώση στα ποσοστά της, συγκεντρώνοντας 4,3%, γεγονός που ενδεχομένως να οφείλεται και στην ενίσχυση του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου (Ελληνική Λύση), το οποίο πιάνει πλέον το όριο του 3% για είσοδο στην επόμενη Βουλή.
Αντίθετα εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μένουν τρία κόμματα που σήμερα βρίσκονται στο κοινοβούλιο: Η Ένωση Κεντρώων (2,2%), το ΠΟΤΑΜΙ (1,1%) και οι ΑΝΕΛ (0,3%). Ιδιαίτερα για τα δύο τελευταία η δημοσκοπική κατάρρευση είναι παταγώδης καθώς τα ποσοστά τους βρίσκονται στο όρια της εξαφάνισης.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 12,2% των ερωτηθέντων τονίζει ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, το 4,6% τονίζει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο, το 4% ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες, ενώ το 5,7% απαντά (Δεν ξέρω, δεν απαντώ ή άλλο).

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: