2 Μαΐου 2019

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Όλα τά 'χαμε οι μπαλωθιές και οι σαΐτες μας έλλειπαν. Και ως είθισται οι δράστες δηλώνουν συντετριμμένοι και ας όψεται η παράδοση. Είναι έθιμο λέει και θυμίζει τις ρίζες μας. Τον κακό μας τον καιρό. Από πότε είμαστε γόνοι του μακρινού far-west και από πότε κάναμε τις γειτονιές μας american bar δεν το ήξερα.
**
Ο ένας ήταν μάστορας στις σαΐτες έμπειρος και με τον σαϊτοπόλεμο και διαφήμιζε την πόλη. Ήξερα ότι η Καλαμάτα είναι γνωστή για τα σύκα, τα μούσμουλα και τις ελιές, για σαΐτες πρώτη φορά το ακούω.
**
Ο άλλος με τις μπαλωθιές φανταστείτε τι σόι τύπος ήταν. Παράνομο πιστόλι και δύο κυνηγετικά. Σίγουρα αρσενικό-παλιόφατσα και δεν θα χρειαζόταν ούτε καν η βαλλιστική για να τον εντοπίσουν.
**
Ευτυχώς η τοπική επικαιρότητα δεν είχε τίποτε το παράδοξο. Κάτι χασισάκια, κάτι μικροκλοπές, κάτι αυγομαχίες και κάτι κούφιες μπαλωθιές μεταξύ υποψηφίων λόγω δημοσκοπήσεων και στοιχημάτων.
**
Σίγουρα οι νικητές των εκλογών δεν βγαίνουν από τα γκάλοπ ούτε από τα like που παίρνουν στο FB αλλά για κάποιους που συμφέρει τα λανσάρουν για να μείνουν στο παιχνίδι.
**
Διαβάζοντας το τελευταίο γκάλοπ βλέπω ότι όλα θα κριθούν στο μηδέν κόμμα κάτι, παρά τρίχα δηλαδή και ο δήμος θά'ναι δεξιός. Ευλόγησον Δέσποτα.
**
Όσο για την περιφέρεια, Τζιτζικώστας και Σοφία δεν απασχολούν την κοινή γνώμη, γιατί εκεί το ματς έληξε και άνευ αγώνος εδώ και καιρό. Ήταν στραβό το κλίμα τό'πνιξε και το Μακεδονικό.
**
Όπως και νά'χει μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Μια ήρεμη σχετικά προεκλογική περίοδος πιθανόν να ενταθεί ειδικά στους δήμους λόγω του ότι πράγματι η κατάσταση είναι ρευστή και αναστρέψιμη.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: