12 Ιουνίου 2019

Απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης στη ΝΟΔΕ Πιερίας

Μου προκαλεί έκπληξη ως Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το γεγονός ότι στο βωμό της προεκλογικής περιόδου «θυσιάζονται» προσπάθειες, κόποι και αποτελέσματα εκατοντάδων ανθρώπων που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Πιερίας μειώνεται η εξαιρετική δουλειά, το έργο και οι κόποι του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου μας που είναι ορατά και αναγνωρισμένα από όλους, με πληθώρα ενυπόγραφων ευχαριστήριων επιστολών και δημοσιεύσεων καθώς και δωρεών προς το Νοσοκομείο.

Με μια πιο προσεκτική προσέγγιση θα γνωρίζατε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν σε Τμήματα του Νοσοκομείου, πρώτοι εμείς τα δημοσιοποιήσαμε με συνεντεύξεις και ανακοινώσεις στον Τοπικό Τύπο, όπως το πρόβλημα του Παθολογικού τμήματος και όποιο άλλο πρόβλημα υπήρξε και υπάρχει, δημοσιεύοντας παράλληλα και τις ενέργειες που έχουν γίνει για την επίλυση τους, ώστε οι πολίτες να έχουν πλήρη γνώση. Θα βοηθούσε μια πιο προσεκτική ανάγνωση των ανακοινώσεων μας καθώς τα προβλήματα δεν έχουν μόνο ποσοτική αλλά και ποιοτική χροιά. Φυσικά, με την έως τώρα πορεία μας στη Διοίκηση, δεν πρέπει να γίνεται λόγος για οποιαδήποτε ενέργεια ή κίνηση εναντίον οποιουδήποτε υπαλλήλου στο Νοσοκομείο, ούτε καν σαν σκέψη.

Είναι γνωστό σε όλους, σε όσους ασχολούνται, ότι ο ισολογισμός και κάθε ισολογισμός, είναι αναρτημένος στη Διαύγεια, ενώ στην ιστοσελίδα του Γ.Ν. Κατερίνης, ο κάθε πολίτης μπορεί να δει και να γνωρίζει τους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες συγκριτικά με το τι έχει γίνει. Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και τα στοιχεία έως και τον Ιούνιο του 2019 καθώς και ο νέος ισολογισμός του 2018.

Επίσης μην συγχέετε τη λειτουργία του Χειρουργικού τμήματος με τον Χειρουργικό τομέα! Όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε τα 860 χειρουργεία του Χειρουργικού τμήματος δεν αφορούν όλο τον τομέα, που περιλαμβάνει το Ορθοπεδικό, Οφθαλμολογικό, Ουρολογικό, ΩΡΛ, Αναισθησιολογικό  και Μαιευτικό Γυναικολογικό. Οι 860 επεμβάσεις που έγιναν στο συγκεκριμένο τμήμα αποτελούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα Χειρουργικού τμήματος περιφερειακού Νοσοκομείου.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι τα ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ δεν υπόκεινται στην αρμοδιότητα των Νοσοκομείων. Ασφαλώς όμως όποτε ζητήθηκε και χρειάσθηκε η συνδρομή του Γ.Ν. Κατερίνης στη λειτουργία των ΤΟΜΥ, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ δόθηκε αδιακρίτως από τη Διοίκηση, χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Ως Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, οφείλω να ζητήσω, η λειτουργία του Νοσοκομείου να μείνει μακριά από κάθε είδους πολιτική – κομματική «εκμετάλλευση», θετική ή αρνητική, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστο το έργο του.

O Διοικητής
Ανέστης Μυστρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: