12 Ιουνίου 2019

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Πιερίας προς το Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ κ.Τζανετή Παναγιώτη


Κ. Πρόεδρε, στις 02\04\19 επισκέφτηκε το ΕΚΑΒ Πιερίας ο βουλευτής του νομού κ. Καστόρης ο οποίος μεταξύ άλλων μετέφερε στους διασώστες του ΕΚΑΒ τις δεσμεύσεις σας μετά την συνάντηση που είχε μαζί σας, για ενίσχυση προσωπικού και ανανέωση του στόλου. 
Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε το γραφείο του βουλευτή αναφέρει μεταξύ άλλων : “Ο κ. Καστόρης μετέφερε στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Κατερίνης τις πληροφορίες, αλλά και τις δεσμεύσεις του κ. Τζανετή για την ενίσχυση της Πιερίας τόσο με προσωπικό όσο και με ασθενοφόρα. αναμένεται να προστεθούν σύντομα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Πιερίας άλλα 2 άτομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί στο πρόγραμμα απασχόλησης αδειούχων, ένα πρόγραμμα στήριξης περιοχών που αντιμετωπίζουν αυξημένες ανάγκες λόγω τουρισμού. Αναφορικά με τον στόλο των ασθενοφόρων, ο οποίος είναι πράγματι απαρχαιωμένος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ δεσμεύτηκε για την αποστολή 3 νέων ασθενοφόρων”.

Την Δευτέρα 15/04/2019 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. Του Σωματείου μας συναντήθηκε μαζί σας, στα γραφεία της κεντρικής υπηρεσίας στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωση σας για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας μας.

Αρχικά αναλύσαμε το μείζον πρόβλημα της ακαταλληλότητας του απαρχαιωμένου στόλου των οχημάτων ασθενοφόρων που διαθέτει το ΕΚΑΒ Πιερίας και την αναγκαιότητα αντικατάστασής του. Από τη μεριά σας δεσμευτήκατε ότι άμεσα θα ενισχυθούμε με τρία οχήματα ώστε να μειωθεί το πρόβλημα εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου και ότι ο τομέας μας θα ενισχυθεί κατά προτεραιότητα με νέα ασθενοφόρα από τον διαγωνισμό που ήδη είναι σε εξέλιξη. Επίσης ήσασταν θετικός ώστε να βρεθεί λύση για την καθαριότητα απολύμανση των ασθενοφόρων. Επίσης αναφορά έγινε για το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΚΑΒ Πιερίας και τις ανάγκες για την ευρύτερη στελέχωση του. Δέσμευση σας η ενίσχυση του τομέα με επικουρικό προσωπικό και ένταξη του ΕΚΑΒ Πιερίας στο πρόγραμμα απασχόλησης αδειούχων την καλοκαιρινή περίοδο.

Στις 07\05\19 ένα τραγικό περιστατικό, το οποίο και έλαβε διαστάσεις πανελλαδικής εμβέλειας, έλαβε χώρα κατά την πρωινή βάρδια στο ΕΚΑΒ Πιερίας με παραλίγο θύματα Διασώστες εν ώρα υπηρεσίας. Σε ασθενοφόρο που κινούνταν στο Εθνικό οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης – Αθηνών με ταχύτητα περίπου 100 χλμ\ωρα διαλύθηκε στην κυριολεξία το μπροστινό αριστερό ελαστικό. Η εμπειρία και η ψυχραιμία των Διασωστών ήταν ο λόγος που αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο.

Μέχρι σήμερα τι έχει γίνει άπο τις παραπάνω δεσμεύσεις και ανακοινώσεις;

Παραλάβαμε 1 ένα σχετικά καινούργιο ασθενοφόρο 2 ετών με 80.000χλμ και ένα 12 ετών με 350.000χλμ.

Κανένας συμβασιούχος και επικουρικός Διασώστης δεν ήρθε να ενισχύσει το νομό Πιερίας.

Ο τομέας μας δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα αδειούχων την καλοκαιρινή περίοδο, απεναντίας εγκρίθηκαν 2μηνες μετακινήσεις Διασωστών του τομέα για ενίσχυση άλλων τουριστικών τομέων και όχι μόνο.

Όσο για την απολύμανση, καθαριότητα των ασθενοφόρων οχημάτων καμία εξέλιξη.

Για μια ακόμη φορά κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εν όψη και της καλοκαιρινής περιόδου η οποία έχει ξεκινήσει.

Προτίθεστε να ενισχύσετε με επιπλέον ασφαλή και αξιόπιστα οχήματα ασθενοφόρα καθώς και με ανθρώπινο δυναμικό, ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ, άμεσα το νομό μας ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις συνεχείς αυξανόμενες ανάγκες η για ακόμη μία φορά η εγκατάλειψη και η αδιαφορία θα επισκιάσει το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι Διασώστες του νομού στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα;;;

Με εκτίμηση για το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια: