20 Ιουνίου 2019

EN ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Όλα γαλάζια. Έχουμε δήμαρχο, αντιπολίτευση, 3-4 βουλευτές, αντινομάρχη, πρόεδρο στο επιμελητήριο κλπ, κλπ. Το είχαμε ξαναπάθει αν θυμάστε καλά.
**
Είχα γράψει και στον Τσίπρα όταν πρωτοβγήκε. Η πιο οδυνηρή μέρα είναι της τελετής παραλαβής και παράδοσης. Σεμνά και ταπεινά του είπα.
**
Το ξαναλέω και τώρα. Σεμνά και ταπεινά. Για πότε γίνεται το 4-0, 1-3 ούτε που θα το καταλάβουμε.
**
Τελικά όλοι μαζί δε γίνεται. Ο καθένας για πάρτη του. Απλά ο ένας δουλεύει τον άλλο κι όλοι μαζί δουλευόμαστε μεταξύ μας.
**
Και στα πιο απλά ψηφοδέλτια ακόμη και σ’ αυτά που είναι σαν διοριστήρια, όπως της Ν.Δ στην Πιερία, υπάρχει ανταγωνισμός και μάλιστα σκληρός. Το κυνήγι της πρώτης θέσης.
**
Κι αυτό γιατί όλα είναι ρευστά, ανοιχτή και η μη αυτοδυναμία, ενδεχόμενο και η απλή αναλογική και οι εκλογές με λίστα το επόμενο 18μηνο.
**
Και φυσικά και η υπόθεση Σύριζα δεν ξεγράφτηκε ακόμη ούτε το ποσοστό των ευρωεκλογών είναι το limit up. Αρκούν κανα-δυό δηλώσεις της Φώφης για να’ρθουν τα πάνω-κάτω.
**
Που είμαστε. Σ’ ένα τρελό προεκλογικό τοπίο, άλλοι μέσα στην τρελή χαρά, άλλοι με προβληματισμό, άλλοι ταγμένοι στον εθελοντισμό. Ευτυχώς που η περίοδος είναι σύντομη  και δεν θα μας κουράσουν με τις ατελείωτες επαναλήψεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: