23 Ιουλίου 2019

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που στόχευε χρηματαποστολές – Χτυπούσαν με καλάσνικοφ

Από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξαρθρώθηκε σπείρα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα, κατά το χρόνο που πραγματοποιούντο χρηματαποστολές.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί ηλικίας 36, 44 και 44 ετών, μέλη ενώ το τέταρτο μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ένας 33χρονος εντοπίσθηκε στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από το Φεβρουάριο του 2019, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, με σκοπό τη κατ’ επάγγελμα διάπραξη ληστειών σε καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κυρίως κλεμμένες μοτοσυκλέτες, τις οποίες και αφαιρούσαν από διάφορες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, στα κλεμμένα οχήματα, τοποθετούσαν πλαστογραφημένες πινακίδες από οχήματα ίδιας μάρκας, μοντέλου και χρώματος , προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους.

Κατά τη διάπραξη των ληστειών, οι δράστες που εισέρχονταν στο κατάστημα κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, περούκα, σκούφους και γυαλιά, ενώ έφεραν βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) καθώς και πιστόλια.

Με την απειλή των όπλων ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες των καταστημάτων και της χρηματαποστολής, οδηγώντας τους στον ειδικό χώρο, όπου υπήρχε το χρηματοκιβώτιο του καταστήματος, απ’ όπου και αφαιρούσαν τα χρήματα που προορίζονταν για παράδοση στον υπάλληλο της χρηματαποστολής. Σε κάποιες περιπτώσεις αφαιρούσαν χρήματα και από τα ταμεία των καταστημάτων.

Επίσης για να συντονίζουν καλύτερα τη δράση τους και να διασφαλίζουν την άμεση διαφυγή τους, σε περίπτωση που αστυνομικές δυνάμεις προσέγγιζαν στο σημείο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ληστείας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις που ήταν καταχωρημένες με στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Μετά την διάπραξη των ληστειών και την αφαίρεση μεγάλων χρηματικών ποσών, αποχωρούσαν την ίδια ή την επόμενη ημέρα από την Ελλάδα για την χώρα καταγωγής τους, προκειμένου να μην καταστεί δυνατός ο εντοπισμός τους.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, περίστροφο, φυσίγγια, κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητα κάνναβης, είδη ρουχισμού και περούκα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι ληστείες και δύο κλοπές αυτοκινήτων, με το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίσθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα, εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο. Συνελήφθη 32χρονος και κατασχέθηκαν 129 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και εξοπλισμός εργαστηρίου καλλιέργειας κάνναβης.

Οι δύο 44χρονοι αλλοδαποί, είχαν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: