29 Αυγούστου 2019

45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ: Σάββατο 31/8 και Κυριακή 1/9 στο Θέατρο του πάρκου Κατερίνης


«Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμή μας… «…θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα… ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»

Έλα κι εσύ στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Ένωσε κι εσύ τη φωνή, τους προβληματισμούς σου και τον αγώνα με εκατοντάδες χιλιάδες νέους σε όλη τη χώρα για να κάνουμε πράξη τα όνειρα που έχουμε για τη ζωή και το μέλλον μας.

Έλα μαζί μας στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών μας στη δουλειά, τη μόρφωση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, συνολικά στη ζωή. 

Το Φεστιβάλ μας είναι η φωνή και τα συνθήματα των μαθητών για σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των φοιτητών για αναβαθμισμένες σπουδές για όλους με κατοχυρωμένο το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, η αγωνία των νέων εργαζομένων και των πρακτικάριων που ζουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει καπιταλιστική εκμετάλλευση και τι σημαίνουν στην πράξη όλα τα παχιά λόγια της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ περί «βιώσιμης» και «δίκαιης» ανάπτυξης.

Θα αντιμετωπίσουμε την νέα κυβέρνηση με αγώνες, με δυνάμωμα της συλλογικής διεκδίκησης, με οργάνωση και αντίσταση στους χώρους μόρφωσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει στον ίδιο δρόμο που έτρεχε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο στόχαστρο ότι δικαίωμα έμεινε όρθιο, δίνοντας νέα δώρα στους λίγους, εντείνοντας την καταστολή. Η νεολαία συνεχίζει να διεκδικεί τη ζωή που της στερούν το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις τους.Ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση, ανασφάλεια. Ένα μέλλον με σύγχρονα δικαιώματα που αντιστοιχούν στη σημερινή ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγής. Ο αγώνας γι’ αυτό το σκοπό, για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό, είναι η καρδιά του Φεστιβάλ, η καρδιά της πρότασης πάλης εξουσίας του ΚΚΕ.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή κλείνει 45 χρόνια ζωής γιατί ποτέ δεν έπαψε να «ζωγραφίζει» εικόνες από το μέλλον που δικαιούμαστε, οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών. Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό γεγονός της νεολαίας της χώρας μας, στήνεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με το μεράκι, την έμπνευση, τη φαντασία, την επιμονή και τη συλλογική, σχεδιασμένη, εθελοντική δουλειά χιλιάδων νέων. Αυτοί είναι οι «χορηγοί» μας! Στηρίζεται οικονομικά στη συμβολή εργαζομένων, φοιτητών, ανέργων, μαθητών. 

Η συμμετοχή εκατοντάδων, χιλιάδων νέων στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κάθε χρόνο, η ανάδειξη του πολιτισμού και όλων των ειδών τέχνης με τη συμμετοχή εκατοντάδων καλλιτεχνών, συγκροτημάτων, καλλιτεχνικών ομάδων και δημιουργών έχουν κατοχυρώσει το φεστιβάλ μας ως θεσμό!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Σάββατο 31 Αυγούστου
- Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα με θέμα «20 χρόνια από την ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία»
- Ομιλία από τον Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης
- Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα των βορειοδυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει:
- Μαθητική ψηφιακή έκθεση με τίτλο «Η επανάσταση είναι η μεγαλύτερη μέθη της ανθρωπότητας … αυτός που τη γεύτηκε μία φορά, δεν ξεχνά ποτέ τη γεύση της»
- Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής
- Γωνιά σκάκι
- Χώρος για μικρές ηλικίες και παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού

Κυριακή 1 Σεπτέμβρη
- Χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ
- Θεατρική Παράσταση «Ο ΤΖΟΝΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ» της Σοφίας Αδαμίδου.

(Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση από τις οργανώσεις της ΚΝΕ και 12€ από το ταμείο την ημέρα της παράστασης) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: