14 Αυγούστου 2019

Η επόμενη μέρα στην Εύβοια: Εικόνες αποκάλυψης στο παρθένο δάσος

Το πευκοδάσος Natura στην Εύβοια είχε παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα. Αυτό που μένει πίσω είναι μια τεράστια οικολογική καταστροφή που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας. Ένα δάσος ασύλληπτης ομορφιάς, στάχτη.


Για καταρχήν καλύτερη εικόνα που παρουσιάζει η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως η φωτιά έχει δύο βασικά, ενεργά μέτωπα, αυτά της Πλατάνας και της Κοκκάλας, ωστόσο, όπως σημείωσε, θα υπάρξουν συνεχώς αναζοπυρώσεις για τις επόμενες 48 ώρες.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς αναφέρθηκε στη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και όλα τα μέσα, κυρίως τα εναέρια τα οποία επιχειρούν συνεχώς.
"Είναι μία δύσκολη φωτιά μέσα σε πευκόδασος και ελατόδασος και η φωτιά βρίσκει συνεχώς καύσιμη ύλη", σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος όμως συμπλήρωσε πως "έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας".

Επίσης τόνισε πως είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο, αναφερόμενος στην πιθανότητα η φωτιά να φτάσει στο χωριό Σταυρός, εύχεται όμως το καλύτερο.

"Δεν ανησυχούμε τώρα για απώλεια ανθρώπινης ζωής", είπε ο κ. Μπακογιάννης, λέγοντας πως "η εκκένωση είναι κάτι βίαιο, όταν ένας άνθρωπος φεύγει από το σπίτι του, από το χωριό του. Θαύμασα την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα των κατοίκων της περιοχής", κατέληξε. 

Χρυσοχοΐδης: Καταφέραμε τα βασικά, να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τις πυρκαγιές στην Εύβοια, σημείωσε πως την Τρίτη καταφέραμε τα βασικά. Να προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές.


φωτο intime/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - eurokinissi /ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ, the toc

Δεν υπάρχουν σχόλια: