14 Αυγούστου 2019

«Ουρές» στο λιμάνι της Σαμοθράκης - Ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες


Πρωτοφανείς καταστάσεις στη Σαμοθράκη. Μεγάλη ταλαιπωρία για όσους ονειρεύτηκαν διακοπές στο νησί.

Μετά από 9 ημέρες, το νησί είδε σήμερα για πρώτη φορά καράβι. Ουρές στο λιμάνι αυτήν την ώρα το οποίο έγινε απέραντο πάρκινγκ με εκατοντάδες αυτοκίνητα.
Πριν λίγο έπιασε λιμάνι το ταχύπλοο Ζέφυρος.Μεταφέρει όμως μόνον επιβάτες 100 - 150 την φορά.
Για την μεταφορά οχημάτων και φορτηγών επιστρέφει στην γραμμή το οχηματαγωγό ΑΝΑΧ. Αυτό όμως δεν μπορεί να μεταφέρει επιβάτες. Δηλαδή πρώτα θα αναχωρούν οι ταξιδιώτες, και μετά από ώρες θα φτάνουν στην Αλεξανδρούπολη τα αυτοκίνητά τους.
«Πέπλο μυστηρίου» με το καταμαράν Andros Jet, με δυναμικότητα 650 επιβατών και 75 ΙΧ. Στο πλάνο του ΥΕΝ είναι η δρομολόγησή του από σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεκινήσει στις 12:00 από τη Νάξο.
Αναμένεται να φτάσει στην Σαμοθράκη στις 10 το βράδυ. Δεν υπάρχει όμως καμία επίσημη ενημέρωση. Τριτοκοσμικές εικόνες στο λιμάνι της Καμαριώτισσας. Εκατοντάδες διανυκτέρευσαν στα αυτοκίνητά τους. 100 ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν για 3 βραδιές στο λύκειο της περιοχής. Κυρίως νέοι που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στα κάμπινγκ.
Τους πρόσφεραν γεύματα οι ντόπιοι, δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο λυκειάρχης. Δόθηκαν δωρεάν γεύματα από εστιατόρια της Καμαριώτισσας με χρηματοδότηση από την περιφέρεια.  Την ίδια ώρα στερεύει η επάρκεια αγαθών και τροφίμων. Αδειάζουν τα ράφια.
Κραυγή αγωνίας από τους επαγγελματίες. Τεράστιο πλήγμα για το νησί. Χιλιάδες οι ακυρώσεις. Λύσεις στο πόδι στο απόγειο της τουριστικής σεζόν. Η Σαμοθράκη έμεινε ξεκρέμαστη.
Τα δύο οχηματαγωγά της εταιρείας ΣΑΟΣ που εξυπηρετούσαν το νησί παροπλίστηκαν λόγω βλαβών. Επιστρατεύτηκε το οχηματαγωγό ΑΖΟΡΕΣ ΕΞΠΡΕΣ, όμως δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι της Σαμοθράκης λόγω μποφόρ και μεγέθους.

thessnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: