19 Αυγούστου 2019

Κεφάλια μέσα… όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν

Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 


Επιστρέφοντας στη δουλειά μετά από σχεδόν 20 ημέρες αισθάνεσαι λίγο σαν τα «πρωτάκια». Ξεκινάς με όρεξη και προσδοκίες και σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα θέλεις απλά να έρθει η μαμά σου να σε πάρει.

Κάπως έτσι οι καλοκαιρινές διακοπές ανήκουν στο παρελθόν, όπως και μια δύσκολη χρονιά με τετραπλές εκλογές και με πολύ-πολύ ένταση.

Στη συγκεκριμένη δουλειά το νιώθεις λίγο παραπάνω. Είναι σαν να δοκιμάζεις κι εσύ τις αντοχές σου, όπως οι υποψήφιοι, μόνο που δεν υπάρχει σταυροδοσία. Κι ευτυχώς, γιατί δεν θα παίρναμε ούτε το σταυρό της μάνας μας.

Το μόνο θετικό στην επιστροφή που σκέφτηκα καθώς πληκτρολογούσα τις πρώτες γραμμές της στήλης, είναι πως αλλάζουν πολλά στην ειδησεογραφία και νέα πρόσωπα έρχονται να κυριαρχήσουν και στην τοπική επικαιρότητα.

Νέοι δήμαρχοι για παράδειγμα. Η αλλαγή φρουράς σε όλους τους δήμους της Πιερίας σηματοδοτεί μια νέα αρχή και μάλιστα πολλά υποσχόμενη. Μένει να αποδειχθεί αν οι προσδοκίες των πολιτών θα δικαιωθούν.

Νέοι βουλευτές… ή εν μέρει νέοι καθώς με κάποιους γνωριζόμαστε κι από την καλή και από την ανάποδη χρόοονια τώρα.

Νέος Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας. Μπάμπης Μπρουσκέλης στα ηνία της κορυφαίας κομματικής οργάνωσης του νομού.

Νέα κυβέρνηση. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τις πρώτες ημέρες διακυβέρνησης αντικειμενικά, κέρδισε το στοίχημα των εντυπώσεων. Επέδειξε αντανακλαστικά και νομοθετική ετοιμότητα.

Το εννοούσε ο άνθρωπος ότι ήθελε σώνει και ντε εκλογές και ήταν και έτοιμος να κυβερνήσει. Τώρα …την αποτελεσματικότητα θα την κρίνουμε σε λίγους μήνες. Στην αρχή -όπως και στις σχέσεις- όλα ρόδινα και ιδανικά μας φαίνονται.

Μέσα σ’αυτό το σκηνικό επιστρέφω στη δουλειά. Και επιπλέον με ένα σύνδρομο «αγραφίας». Έτσι το βάφτισα. Είναι το σύνδρομο των διακοπών που δεν έχεις διάθεση να γράψεις ούτε το όνομά σου και προσπαθείς την πρώτη ημέρα της δουλειάς να βρεις θέμα για τη στήλη που θα προσελκύσει τους αναγνώστες, θα είναι φρέσκο, ενδιαφέρον και επίκαιρο.

Όπως καταλάβατε πολύ καλά δεν βρήκα. Πού θα μου πάει. Θα βρεθεί ο «αγιος» εκείνος άνθρωπος που θα με τσιτώσει δημοσιογραφικά.

Δεν θα ευχηθώ καλό χειμώνα ως είθισται για όσους επιστρέφουν από διακοπές. Θα ευχηθώ κουράγιο σε όσους επέστρεψαν από διακοπές και μετράν από τώρα αντίστροφα για την επόμενη άδεια, καλές διακοπές σε όσους επέλεξαν τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου για τις διακοπές τους και υπομονή σε όσους φέτος δεν κατάφεραν να ξεμυτίσουν και παρακαλάνε να σταματήσουν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ακρογιαλιές και ηλιοβασιλέματα σε όμορφες παραλίες.

Καλή μας δημοσιογραφική χρονιά με πραγματικές ειδήσεις. Πήξαμε μια ολόκληρη προεκλογική χρονιά σε τζούφια ρεπορτάζ και παχύδερμες, επιφανειακές, κακοστημένες πολιτικές αναλύσεις και πληρωμένες πένες (άρχισα να βρίσκω τον παλιό καλό μου εαυτό στο τέλος…)

Δεν υπάρχουν σχόλια: