14 Αυγούστου 2019

Champions League: Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ "πάλεψε" μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ αλλά ηττήθηκε με 3-2 και έτσι θα συνεχίσει στα playoffs του Europa League κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Αντίθετα, ο Άγιαξ συνεχίζει στα playoffs του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος πήρε σπουδαία πρόκριση μέσα στο Αζερμπαϊτζάν με 2-0 επί της Καραμπάγκ, ανατρέποντας το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Κύπρο.
Ο ΠΑΟΚ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και  προηγήθηκε με το πανέμορφο γκολ του Μπίσεσβαρ στο 24’. Στο 30’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πέναλτι του Τάντιτς, όχι όμως και στο 42’ όταν ο Σέρβος με νέο πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1.
Ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία σε δύο στιγμές να πάρει ξανά το προβάδισμα και να παγώσει για δεύτερη φορά τη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Στο 53ο λεπτό ο εξαιρετικός Μπίσεσβαρ κράτησε την μπάλα, την κουβάλησε, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά, ο Πέλκας καλυπτόταν από τον Μαζραουί, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Έξι λεπτά αργότερα, στο 59ο, έχασε την ευκαιρία να βγει ιδανικά στην αντεπίθεση. Βγήκαν τέσσερις παίκτες του Δικεφάλου με έναν του Άγιαξ, όμως ο Άκπομ έκανε λάθος την πάσα για τον Πέλκα.
Ο Πασχαλάκης κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ, όμως στο 79’ δέχθηκε ένα… κρύο γκολ, με τον Ταλιαφίκο να κάνει με κεφαλιά το 2-1 μετά από κόρνερ του Ζίγιες. Στο 85’ ο Άγιαξ κέρδισε και τρίτο πέναλτι, με τον Τάντιτς να κάνει το 3-1.
Ο ΠΑΟΚ πλέον ήθελε δύο γκολ για την πρόκριση, ο Μπίσεσβαρ με ωραίο πλασέ έκανε το 3-2 στο 93’ όμως δεν υπήρχε πολύς χρόνος ακόμα. Με το τελευταίο σφύριγμα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ «όρμησαν» προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, διαμαρτυρόμενοι για τα τρία πέναλτι που έδωσε σε βάρος τους.
ΑΓΙΑΞ (Τεν Χαχ): Ονανά, Μαζραουί, Φέλτμαν, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο, Φαν ντε Μπέεκ (89' Ντε Βιτ), Μπλιντ, Μάριν (46' Ντεστ), Ζιγιές, Τάντιτς, Νέρες (78' Χούντελααρ).
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (82' Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (71' Λημνιός), Πέλκας (63' Σβιντέρσκι), Άκπομ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: