16 Αυγούστου 2019

Europa League: Άγγιξε το «θαύμα» ο Άρης αλλά αποκλείστηκε στην παράταση

Ο Άρης ήθελε ένα μικρό «θαύμα» στη ρεβάνς του 3-0 της Νορβηγίας απέναντι στη Μόλντε. Με το γκολ του Ντιγκινί στο 84’ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, έστειλε το ματς στην παράταση, ωστόσο σε μία από τις ελάχιστες φάσεις των Νορβηγών στον αγώνα, ο Μπολί στο 105’ «κρέμασε» τον Κουέστα και έστειλε την ομάδα του στα playoffs του Europa League.
Στο «καυτό» "Κλεάνθης Βικελίδης", ο Άρης άνοιξε το σκορ στο 25’ με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Χαβιέ Ματίγια. Ένα λεπτό μετά, ο Έικρεμ με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση «σημάδεψε» το δοκάρι, στη μοναδική αξιόλογη φάση των Νορβηγών στο 90λεπτο.
Στο 37’ ο Άρης πέτυχε και δεύτερο γκολ με κοντινή προβολή του Δεληζήση μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φετφατζίδη.
Με την ώθηση του κόσμου, οι "γηπεδούχοι" προσπάθησαν να πετύχουν και τρίτο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και είχαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, στο 50’ με τον Κόρχουτ, στο 52’ με τον Ρόουζ και στο 67’ με τον Ντιγκινί.
Τελικά η… λύτρωση ήρθε στο 84’. Ο Σούντγκρεν έκανε τη σέντρα παό δεξιά και ο Ντιγκινί με γυριστή κεφαλιά έβαλε… φωτιά στο γήπεδο κάνοντας το 3-0.
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και εκεί ο Άρης ήταν κυρίαρχος και απείλησε με τον Μαρτίνες στο 94’ και τον Ντιγκινί στο 101’. Στο 104’ ο Σάββας Παντελίδης έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μπάσα να αντικαθιστά -αναγκαστικά λόγω τραυματισμού- τον Κόρχουτ και δευτερόλεπτα μετά, σε μία ανύποπτη φάση, ο Μπολί έφυγε στην πλάτη της άμυνας καλυπτόμενος για ελάχιστα εκατοστά από τον Δεληζήση, πρόλαβε την αργοπορημένη έξοδο του Κουέστα και με ψηλοκρεμαστό πλασέ έκανε το 3-1 «παγώνοντας» το "Κλεάνθης Βικελίδης".
Ο Άρης πλέον ήθελε δύο γκολ, είχε δοκάρι στο 111’ με τον Ροζ και μεγάλη χαμένη ευκαιρία με τον Γιουνές στο 114’ και έτσι αποκλείστηκε παρά την υπερπροσπάθεια. Η Μόλντε πήρε το εισιτήριο για τα Playoffs, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρτιζάν.
ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (104' Μπάσα), Σάσα, Ματίγια, Λάρσον (64' Μαρτίνεζ), Φετφατζίδης (78' Γιουνές), Ντιγκινί, Ιντέγε (101' Τόνσο).
ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόε): Κράνινξ, Μπιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Χάραλντσαϊντ, Χάουνγκεν (54' Φόρεν), Χουσαϊν, Άουρσνες, Έικρεμ (75' ¨Ελινγκσεν), Χέσταντ (99' Κνούτζον), Όμο (88' Μπόλι), Τζέιμς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: