29 Αυγούστου 2019

Europa League: Άγγιξε το θαύμα αλλά αποκλείστηκε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήθελε ένα μικρό θαύμα απέναντι στην Τράμπζονσπορ μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ. Η Ένωση προηγήθηκε με 0-2 στο πρώτο ημίωρο, όμως στο υπόλοιπο του αγώνα δεν κατάφερε να βρει το χρυσό τρίτο γκολ και έτσι αποκλείστηκε από τους ομίλους του Europa League.
Με τον Κωστένογλου στον πάγκο μετά την απομάκρυνση του Καρντόσο, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη και άνοιξε το σκορ στο 24’ με τον Λιβάγια. Έξι λεπτά μετά, ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι και ο Μάνταλος από τα 11 μέτρα έκανε το 0-2.
Η ΑΕΚ είχε πετύχει ήδη το στόχο της, που ήταν να ανοίξει ξανά το παιχνίδι της πρόκρισης σε ένα καλό –χρονικά- σημείο. Είχε μπροστά της μία ολόκληρη ώρα να ολοκληρώσει τον θρίαμβο και το «άγγιξε» στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λιβάγια έβγαλε φοβερή κάθετη στον Ολιβέιρα, πρόλαβε να αποκρούσει ο Τσακίρ και στη συνέχεια να διώξει ο Νόβακ πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.
Ο ι γηπεδούχοι μπήκαν πιο απειλητικά στο β΄ ημίχρονο και στο 54΄ είχαν δοκάρι σε προσπάθεια του Νουακαέμε. Στο 73΄ ο Μπάρκας πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση στο σουτ του Παρμάκ, ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ έδειχναν να ξεμένουν από δυνάμεις. Στο 80΄ ξανά ο Μπάρκας σταμάτησε τον Νουακαέμε και στην αμέσως επόμενη φάση (81΄) ο Λόπες έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σέρλοτ. Η ΑΕΚ δεν άντεξε, αποχαιρέτησε τη διοργάνωση, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ελντερ Λόπες στο 3ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Κάμπι, Ιβανίλντο, Περέιρα, Σόσα, Παρμάκ, Ομπι Μίκελ (36΄ Σέρλοτ), Ομούρ (44΄ Σάρι, 83΄ Ερντογάν), Νουακαέμε, Εκουμπάν
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Οικονόμου (88΄ Κλωναρίδης), Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Γαλανόπουλος (58΄ Κρίστιτσιτς), Σιμόες, Μάνταλος (81΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: