5 Σεπτεμβρίου 2019

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη - Καταγγελίες για εμπρησμό

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρο τμήμα, πέντε οχήματα της περιφέρειας και έξι υδροφόρες. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Χαρδαλιάς στον Realfm 97,8: Είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή

“Η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι σε ύφεση. Έχουμε δουλειά ακόμα να κάνουμε γιατί είναι συμπαγές δάσος και καταλαβαίνετε ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά από τις επίγειες δυνάμεις μας”, είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Γιώργο Χουδαλάκη.

Στο ερώτημα εάν πρόκειται για εμπρησμό ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε: “Θα σας πω ότι είναι η έβδομη φωτιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή, τα υπόλοιπα τα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού”.

Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής: Ήδη είναι βελτιωμένη η εικόνα - Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά

"Είναι μια πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη. Βοηθούν οι άνεμοι, επειδή δεν είναι ισχυροί. Έχουμε κάποιες ριπές σε κάποια σημεία, 4-6 μποφόρ" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαρθακογιάννης.

"Σε όλες τις πυρκαγιές που έχουν μεγάλη ένταση, από την πρώτη στιγμή ενεργοποιείται το κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι ανοιχτά" τόνισε.
"Ήδη είναι βελτιωμένη η εικόνα από την αρχική εξέλιξή της" πρόσθεσε.

Υπόνοιες για εμπρησμό

Σπαής: Πρόκειται για εμπρησμό
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Open, o Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Νικόλαος Σπαής υποστήριξε πως η φωτιά στη Νέα Μάκρη προκλήθηκε από εμπρησμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: