10 Σεπτεμβρίου 2019

Μηδενικά τέλη και ΤΑΠ για ημέτερους;

Σε σκάνδαλο μεγάλου μεγέθους φαίνεται να εξελίσσεται η αποκάλυψη από τη νέα ηγεσία του Δήμου Κατερίνης ότι πολλές μεγάλες επιχειρήσεις τυγχάνουν μηδενικές χρεώσεις στα δημοτικά τέλη και τον ΤΑΠ, ακόμη και σε βάθος εικοσαετίας. 
Πρόκειται κυρίως για εμπορικές, βιοτεχνικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, προσωπικές, ΟΕ, ΕΕ, ακόμα και ΑΕ που ουδέποτε πλήρωσαν δημοτικά τέλη, ύδρευση, τέλη σύνδεσης ΤΑΠ κλπ.

Μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Μορφακίδης με υπηρεσιακούς παράγοντες, έστειλε ειδοποιητήρια στους υπόχρεους και τους καλεί εντός 10 ημερών να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση των τετραγωνικών μέτρων του ακινήτου και να προσέλθουν στην υπηρεσία προς επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Δήμος θα προβεί σε κατ' εκτίμηση διορθώσεις και θα βεβαιώσει τις οφειλές των υπόχρεων στην εφορία.

Ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος δήλωσε στην «ΤΟΠΙΚΗ της Πιερίας» ότι είναι λυπηρό οι μη έχοντες, μικροί και μεσαίοι να επωμίζονται τα βάρη και οι έχοντες και κατέχοντες να είναι απόντες, κάτι ανάλογο που συμβαίνει στη ΔΕΗ με τους μικρούς και μεγάλους οφειλέτες.

Τόνισε ακόμη με έμφαση ότι τόσο αυτός, όσο και ο κ. Νταντάμης, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μπρος στην άνιση μεταχείριση των δημοτών. Η μόνη παραχώρηση που μπορεί να γίνει από το Δήμο είναι η ρύθμιση των οφειλών που θα προκύψουν, ακόμα και σε 120 δόσεις.

Ο έλεγχος συνεχίζεται και κάθε μέρα προκύπτουν νέα ονόματα που συμπληρώνουν τη λίστα

Δεν υπάρχουν σχόλια: