8 Οκτωβρίου 2019

Προς τη δημοτική αρχή Κατερίνης: Μην κρατάτε άλλο ομήρους τις ομάδες και εκατοντάδες οικογένειες. Μη χρεώσετε την άθληση των παιδιών μας

Εδώ και αρκετές εβδομάδες υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στον Δήμο της Κατερίνης. Ένα πρόβλημα που επηρεάζει πρακτικά όλες τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας, αλλά και εκατοντάδες οικογένειες των οποίων τα παιδιά αθλούνται στις ομάδες αυτές.

Ο λόγος για την προσωρινή απαγόρευση χρήσης των κλειστών γυμναστηρίων των σχολείων από τις ομάδες μας. Η αφορμή είναι εύλογη: Αρκετοί διευθυντές σχολείων ζητούν να έχουν στη διάθεσή τους τα κλειστά γυμναστήρια και για τους μαθητές τους. Σωστό και δίκαιο. Όμως αντί το θέμα να λυθεί με επείγοντα τρόπο, έχουμε φτάσει στις 8 Οκτωβρίου και ακόμη δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη εικόνα. «Θα συνεδριάσει η επιτροπή» ακούμε, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Τι ζητούμε από τη δημοτική αρχή για τα κλειστά μας σχολικά γυμναστήρια
Ο συνδυασμός μας ζητά από τη δημοτική αρχή να κινηθεί ΑΜΕΣΑ και να δώσει λύση ει δυνατόν εντός της εβδομάδας έτσι ώστε:
- Να μπουν οι ομάδες στα κλειστά γυμναστήρια και να αρχίσουν τη δουλειά τους. Έχουν ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο και πολύτιμους οικονομικούς πόρους.
- Να ξεκινήσουν οι προπονήσεις, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους
- Αυτονόητα να υλοποιηθούν και οι προτάσεις των διευθυντών των σχολείων. Υπάρχει χώρος και χρόνος για όλους, οργάνωση και πολύ ψάξιμο θέλει
- Να μελετηθούν τα προβλήματα κάθε σχολικού κλειστού γυμναστηρίου για να προγραμματιστούν οι αναγκαίες σχετικές επενδύσεις που δεν έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, για στέγες που στάζουν και άλλα προβλήματα.

Όχι στη χρέωση των αθλητικών μας συλλόγων
Παράλληλα ο δημοτικός μας συνδυασμός δηλώνει πως είναι εναντίον της χρέωσης των αθλητικών συλλόγων με ποσά κάθε μήνα, με βάση τον αριθμό των παιδιών κλπ. Οι αθλητικοί μας σύλλογοι είναι οργανισμοί που συνήθως δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες και οριακά συντηρούνται οικονομικά. Μία επιπλέον χρέωση από τον Δήμο απλώς θα επιβαρύνει τη θέση τους.

Είμαστε βέβαιοι πως ο κ. Δήμαρχος, πρώην αθλητής και ο ίδιος, ξέρει πολύ καλά τα δεκάδες πλεονεκτήματα της άθλησης των παιδιών μας.

Στη διάθεσή σας, για να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων και να δουλέψουμε για το κοινό καλό
Η δημοτική μας παράταξη ενδιαφέρεται για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων των δημοτών. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε για το κοινό καλό, για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να αθλούνται και τους συλλόγους μας να προοδεύουν. Προσφερόμαστε να συνεργαστούμε με τη δημοτική αρχή για την επίλυση και του προβλήματος των κλειστών γυμναστηρίων.

Με δεδομένες τις άριστες σχέσεις του Δημάρχου με τη σημερινή κυβέρνηση, θεωρούμε πως εύκολα μπορεί να εξασφαλίσει για τον Δήμο μας τα κονδύλια για τις αναγκαίες επενδύσεις στα σχολικά μας γυμναστήρια.

Οι δημότες απαιτούν λύσεις στα προβλήματά τους. Είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε σε αυτές.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος
Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: