26 Νοεμβρίου 2019

Συμπληρωματικό αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι κοινότητες Περίστασης, Καλλιθέας, Κατερίνης & Σβορώνου

Σε συνέχεια του αρχικού αιτήματος του Δήμου Κατερίνης για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης των περιοχών Παραλίας, Κορινού & Ολυμπιακής Ακτής λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, που έπληξαν το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου το παραλιακό μέτωπο, συμπληρωματικό αίτημα, προκειμένου να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι περιοχές:
1. Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Κοινότητα Περίστασης, Καλλιθέας & 2. Δημοτική Ενότητα Κατερίνης – Κοινότητα Κατερίνης, Σβορώνου απέστειλε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης.
Στόχος του αιτήματος είναι να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει και να γίνει άμεση διαχείριση των συνεπειών της κακοκαιρίας. Συνεπώς το συνολικά το αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (έντονες βροχοπτώσεις, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λ.π.) αφορά στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Κατερίνης:
1. Δημοτική Ενότητα Κατερίνης – Κοινότητα Κατερίνης, Σβορώνου
2. Δημοτική Ενότητα Παραλίας – Κοινότητα Παραλίας, Περίστασης, Καλλιθέας
3. Δημοτική Κοινότητα Κορινού – Κοινότητα Κορινού
Ήδη σε εξέλιξη είναι από τα συνεργεία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του  Δήμου Κατερίνης, οι αποκαταστάσεις των υποδομών σε όλες τις πληγείσες περιοχές, με έμφαση σε όλο το οδικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: