28 Δεκεμβρίου 2019

Σωτήρια πρωτοβουλία: Ο Δήμος Δίου Ολύμπου κατασκευάζει ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα

Ο Δήμος Δίου Ολύμπου εγκαινιάζει μια σειρά από δράσεις με ουσιαστικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, κάποιες από τις οποίες μπορεί να σώσουν ακόμα και ζωές. Όπως τα ξύλινα σπιτάκια που κατασκευάζει, για αδέσποτα ζώα, με σκοπό να τα προφυλάξει από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή στη διάρκεια του χειμώνα.

Όπως σχολίασε ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος στη σελίδα του στο Facebook: «Ο Δήμος Δίου Ολύμπου δραστηριοποιείται στο θέμα των αδέσποτων ζώων με σκοπό την προστασία τους. Ως πρώτο βήμα κατασκευάζονται και τοποθετούνται ξύλινα σπιτάκια που θα στεγάσουν τα αδέσποτα ζώα και θα τα προφυλάξουν από τα καιρικά φαινόμενα. Πεποίθησή μας είναι ότι τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και με συλλογική προσπάθεια θα τα καταφέρουμε».

Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και μια νέα δράση ανακύκλωσης ρούχων και παπουτσιών. Σε συνεργασία με την εταιρεία EastWest Greece, τοποθέτησε δέκα κάδους ανακύκλωσης στις ΔΕ Λιτοχώρου, Αν. Ολύμπου, για να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες ΔΕ Δίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν έχει μόνο περιβαλλοντικό αλλά και φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς, όπως εξήγησε στη σχετική ανάρτηση ο δήμαρχος: «Στους κάδους αυτούς μπορούν οι δημότες να ανακυκλώνουν ρούχα, παπούτσια, τσάντες,κουρτίνες, κουβέρτες, μαξιλάρια, σεντόνια, λούτρινα παιχνίδια τα οποία μετά από διαχωρισμό (διαλογή) είτε απολυμαίνονται και διατίθενται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (τα άριστα), είτε οδηγούνται στην ανακύκλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: