17 Δεκεμβρίου 2019

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Αστέριος Μπουσνάκης εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης

Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της οποίας πραγματοποιήθηκε χθες 16 και σήμερα 17 Δεκεμβρίου στη Λάρισα, στο κτίριο της ΔΕΥΑΛ,  εξελέγη ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Αστέριος Μπουσνάκης, ο οποίος κατέλαβε 38 ψήφους και την τιμητική 4η θέση μεταξύ 18 υποψηφίων Δημάρχων και Προέδρων ΔΕΥΑ από όλη τη χώρα.
Στην συνέλευση συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων (αιρετών και υπηρεσιακών) από 127 ΔΕΥΑ της Ελλάδας, ενώ στη διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν μία σειρά από  σημαντικά θέματα, όπως η τιμολογιακή πολιτική, η εξοικονόμηση ενέργειας στην παραγωγή και μεταφορά νερού, η διαχείριση των υδατικών πόρων και οι χρηματοδοτήσεις έργων διαχείρισης νερού και επεξεργασίας λυμάτων.
Σε δήλωσή του ο κος Μπουσνάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο,  που του εμπιστεύτηκε τη νευραλγική αυτή θέση στο τιμόνι της ΔΕΥΑΚ, όλους όσοι τον τίμησαν με την ψήφο τους στην 30η τακτική συνέλευση της ΕΔΕΥΑ και τον ανέδειξαν μέλος του νέου Δ.Σ.: «Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις από κοινού με τους συναδέλφους μου ώστε να συμβάλουμε αποτελεσματικά στην κατανόηση, προώθηση και επίλυση των προβλημάτων των Επιχειρήσεων, έτσι ώστε οι ΔΕΥΑ να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Είναι σημαντικό να ενδυναμώσουμε το ρόλο και τη σημασία του έργου των ΔΕΥΑ ως φορέων διαχείρισης του πολυτιμότερου αγαθού που είναι το νερό, αλλά και ως κατ’ εξοχήν Επιχειρήσεων προστασίας του περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας. Στόχος μας να προσπαθήσουμε να καταδείξουμε την αναγκαιότητα λειτουργίας των ΔΕΥΑ ως δημοτικών επιχειρήσεων με κοινωφελή χαρακτήρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.
 Μεταξύ άλλων στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ εξελέγησαν και οι: Μαρινάκης Γεώργιος Δήμαρχος Ρεθύμνης, Καλογιάννης Απόστολος Δήμαρχος Λαρισαίων, Μασλαρινός Αθανάσιος Δήμαρχος Βισαλτίας, Καρασταύρου Δημήτριος μέλος ΔΕΥΑ Κομοτηνής, Διαμάντης Στέργιος Πρόεδρος ΔΕΥΑ Βέροιας, Μαρινάκης Σαράντος Μέλος ΔΣ ΔΕΥΑ Καλαμάτας,  Βάκα Ελένη Δήμαρχος Χαλκίδας, Μυτιληνιός Ευάγγελος Μέλος ΔΣ ΔΕΥΑ Αλεξ/πολης, Παπαλός Κωνσταντίνος Πρόεδρος  ΔΕΥΑ  Καρδίτσας, Σταματόπουλος Σπυρίδων Δήμαρχος Σικυωνίων, Χατζηαντωνίου Νικόλαος Πρόεδρος ΔΕΥΑ Πυλαίας –Χορτιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: