17 Δεκεμβρίου 2019

Στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Φώντας Μπαραλιάκος

Τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο συνάντησε ο βουλευτής Πιερίας ΝΔ Φώντας Μπαραλιάκος. Του ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα του καθήκοντα και εποικοδομητική συνεργασία για τα θέματα της κατεξοχήν αγροτικής Πιερικής γης.
Στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριλαμβανόταν πλειάδα θεμάτων που απασχολούν, κυρίως, τους αγρότες του Νομού Πιερίας και άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΕΛΓΑ.
Ειδικότερα, η συνομιλία επικεντρώθηκε στο μείζον ζήτημα καταβολής των αποζημιώσεων στους Πιεριείς αγρότες για τις πληγείσες καλλιέργειές τους το 2019. Ο κ. Μπαραλιάκος  ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επιταχυνθεί, όσο είναι δυνατόν, ο χρονικός ορίζοντας πληρωμής των οικονομικών ενισχύσεων προς τους αγροτοπαραγωγούς ώστε να διευθετήσουν με τη σειρά τους τις οικονομικές τους  εκκρεμότητες και να οργανώσουν το χρονοδιάγραμμα των επικείμενων καλλιεργητικών τους δραστηριοτήτων.
Παράλληλα, ο βουλευτής του Νομού αιτήθηκε στον κ.Λυκουρέντζο την τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και, ειδικότερα, τη συμπερίληψη σε αυτόν των νέων ασθενειών που προέκυψαν από την κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των ζημιών στις καπνοκαλλιέργειες του φετινού καλοκαιριού, σε πολλές περιοχές του Νομού Πιερίας, που οφειλόταν στην έντονη βροχόπτωση και τις υψηλές θερμοκρασίες την αμέσως επόμενη ημέρα.
Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε για την εξέταση των θεμάτων και τη δρομολόγηση όλων των απαραίτητων ενεργειών για άμεσες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: