24 Δεκεμβρίου 2019

Η COSMOTE επενδύει στους νέους με την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM

- Πρωτιά για την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Τη ‘σκυτάλη’ από τα χέρια των Τσιτσιπά και Αντετοκούμπο, Στεφανίδη και Πετρούνια αλλά και όλων εκείνων που χαρίζουν με τις διεθνείς διακρίσεις τους στην Ελλάδα στιγμές υπέρτατης συγκίνησης και υπερηφάνειας, πήρε πρόσφατα και η μαθητική ελληνική αποστολή στη 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ουγγαρία.

Φέτος, η χώρα μας σημείωσε παγκόσμια πρωτιά, κατακτώντας -μαζί με την Ρωσία- τα περισσότερα μετάλλια -τρία αργυρά & ένα χάλκινο- καθώς και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση), υπερισχύοντας των παραδοσιακών φαβορί στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Ουγγαρίας.
«Στην COSMOTE πιστεύουμε σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, με αφετηρία τα παιδιά. Γι’ αυτό ήμασταν από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που πίστεψαν και επένδυσαν στο STEM. Μέσα από την εκπαιδευτική ρομποτική, τα παιδιά όχι μόνο αναπτύσσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, αλλά βελτιώνουν τη δημιουργικότητά και την ομαδικότητά τους. Μαθαίνουν επίσης να διαχειρίζονται και να επιλύουν σύνθετα προβλήματα - εφόδια που θα είναι απαραίτητα για την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και για το μέλλον της χώρας μας στον αιώνα της καινοτομίας», δήλωσε ο Παναγιώτης Γαβριηλίδης, Chief Marketing Officer Οικιακών Πελατών Ομίλου ΟΤΕ.
Τα αποτελέσματα από την επένδυση της COSMOTE για τη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM την τελευταία εξαετία στην Ελλάδα μέσα από τη στρατηγική της συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas  είναι αξιοσημείωτα.
Μέσα σε αυτό το διάστημα, τετραπλασιάστηκε η συμμετοχή των μαθητών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής με τις συνολικές συμμετοχές των παιδιών να έχουν ξεπεράσει τις 18 χιλιάδες. Πλέον, ένα στα πέντε ελληνικά σχολεία διαγωνίζονται στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις, με πάνω από 1.500 εκπαιδευτικούς να ενημερώνονται κάθε χρόνο για την εκπαιδευτική ρομποτική, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δωρεάν σεμινάρια.
Αναδεικνύοντας τους πραγματικούς ήρωες της εκπαιδευτικής ρομποτικής, το νέο ντοκιμαντέρ της COSMOTE, με τίτλο “The Real Robokids”, καταγράφει την πορεία των ομάδων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη φετινή Ολυμπιάδα -αποδεικνύοντας τις δυνατότητες της χώρας μας στον τομέα του STEM-και τη συναρπαστική τους εμπειρία στην κορυφαία  αυτή διοργάνωση. Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται από τις 17 Ιανουαρίου 2020 στο κανάλι της COSMOTE στο YouTube.
Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ “The Real Robokids” αλλά και τη συνεισφορά της COSMOTE στην εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM μπορείτε να βρείτε στο ομώνυμο site: www.therealrobokids.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: