29 Ιανουαρίου 2020

Υπερψηφίστηκε με 156 ψήφους η τροπολογία για την πολυϊδιοκτησία στο ποδόσφαιρο

Με ονομαστική ψηφοφορία πέρασε από την Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία ΠΑΟΚ και Ξάνθη δεν θα υποβιβαστούν, αλλά θα τους επιβληθεί ποινή από 5 έως 10 βαθμών.
Οι ψήφοι κατά την ηλεκτρονική καταμέτρηση ήταν: Επί των 246 παρόντων "ναι" είπαν 156 και "όχι" 90. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν έστειλε επιστολή για να δηλώσει πρόθεση ψήφου.
Οι επιστολές που εστάλησαν
Επιστολές που συνυπολογίζονται γιατί λείπουν δικαιολογημένα για λογαριασμό της κυβέρνησης ή της Βουλής έστειλαν:
Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης, Κώστας Καραμανλής, Βλάσης, Πιπιλή, Μπακογιάννη, Ρουσόπουλος, Καράογλου, Μπακογιάννη, Αθανασίου, Στυλιανίδης, Χατζηβασιλείου.
Από ΣΥΡΙΖΑ: Κατρούγκαλος και Τριανταφυλλίδης.
Πρόθεση ψήφου χωρίς να συνυπολογίζονται οι ψήφοι από τους: Βαγιωνά, Μουζάλα, Ελευθεριάδου, Φάμελλο, Αλεξιάδη, Βαρδάκη, Αραχωβίτη, Αχτσιόγλου.
Η τροπολογία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, αντιμετωπίζει σύμφωνα με την ίδια τα φαινόμενα πολυιδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο. "Όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης", δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία με την οποία, "αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης", ανέφερε η ίδια από το βήμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: