29 Ιανουαρίου 2020

Εργατικό Κέντρο Κατερίνης - Όταν ο κατήφορος δεν έχει πάτο

Σαββίδης Παναγιώτης
Η παρέα που ονομάζεται Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ) έχει εδώ και χρόνια μετατρέψει αυτή την σημαντική δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση σε ένα άνευρο οργανισμό, προώθησης της αντεργατικής πολιτικής και απαξίωσης του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.
Μακριά από τις ανάγκες της εργατικής τάξης εδώ και χρόνια, διαστρεβλώνει  τον ρολό και την αποστολή του Εργατικού Κέντρου, που αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν «κοινό» και τους καλεί να συμμετάσχουν  σε προγράμματα της ( ΙΝΕ – ΓΣΕΕ) με στόχο τον εξωραϊσμό των αντεργατικών ρυθμίσεων και την πολιτική της Ε.Ε.

Ο ρόλος του Εργατικού Κέντρου δεν είναι να εξηγεί την αντεργατική νομοθεσία, την αντιασφαλιστική πολιτική και να συμβουλεύει πως θα γίνονται τα βιογραφικά κάθε υπόδειξη της εργοδοσίας.
Σε αυτό το πράμα επιδίδεται εδώ και χρόνια το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης δημιουργώντας μάλιστα μια βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων με νέους ανθρώπους που επισκέπτονται αυτά τα προγράμματα (επιδοτούμενα από την Ε.Ε.)  και τους εμπλέκει στα   καλπονοθευτικά του παιχνίδια.  
Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης αρνείται πεισματικά να οργανώσει τον αγώνα και την πάλη της εργατικής τάξης για αυτό πολεμάει μετά βδελυγμίας και με ποινικές διώξεις τις δυνάμεις του εργατικού – ταξικού κινήματος, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Την μνησικακία και την μικροπρέπεια του το έδειξε άλλη μια φορά την περασμένη Τρίτη 21 Ιανουαρίου, όταν κράτησε κλειστεί την αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου, αφού είχε ζητηθεί μέρες πριν ο χώρος με αίτημα που έκαναν οι  ταξικές δυνάμεις,  για να πραγματοποιηθεί  σύσκεψη του ΠΑΜΕ με θέμα η «νέα αντιασφαλιστική  επίθεση και η οργάνωση του εργατικού αγώνα».
Το Εργατικό Κέντρο είναι σύμμαχος της κυβερνητικής πολιτικής ως συνέχειας της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ  για αυτό βάζει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης και του αγώνα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για το θέμα αυτό, για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει  η κυβέρνηση και δίνει  την  χαριστική βολή στην κοινωνική ασφάλιση παραδίδοντας της  σε ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είναι γελασμένο οι θιασώτες της κυρίαρχης – αντεργατικής, αντιλαϊκής  πολιτικής, του τυχοδιωκτισμού και της ιδιοτέλειας, ότι θα σταματήσουν το ΠΑΜΕ και την προσπάθεια του να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων.
  Η  απάντηση δόθηκε την ίδια μέρα   όπου στην σάλα του Εργατικού Κέντρου πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη και έγινε πλούσια συζήτηση συνδικαλιστών και εργαζομένων  βάζοντας στόχους για το επόμενο διάστημα με κύριο την οργάνωση απεργίας ενάντια  στο νέο νομοσχέδιο - τερατούργημα για την κοινωνική ασφάλιση.
 Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από αυτή την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης που δρα σαν δούρειος ίππος στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα διευκολύνοντας εργοδοσία και κεφάλαιο στους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους.
Αυτό το είδαμε και με την περίπτωση του «jumbo» που έμεινε σε μια νωχελική ανακοίνωση ίσα – ίσα να βγει από την υποχρέωση, χωρίς να ανακοινώνει   πρωτοβουλίες, κινητοποιήσεις, απεργία, αγώνες, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τρέχει πίσω από τις εξελίξεις  για την «τιμή των όπλων».
Οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις και σε γραμμή αντεπίθεσης κόντρα στα ψέματα και στην «σιγή νεκροταφείου» που  θέλουν να επιβάλλουν με το δόγμα «νόμος» και «τάξη».
Η οργάνωση του εργατικού αγώνα γίνεται  με μέτωπο  στον ρεφορμισμό για την αναζωογόνηση και την ανασύνταξη του σε ταξική κατεύθυνση.
Καμιά παραίτηση. Οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, στο ΠΑΜΕ, να αποκτήσουν κοινό βηματισμό, να μπουν στην πάλη δραστήρια και μαχητικά.
Αλλάζουμε δραστικά τους συσχετισμούς δύναμης στο εργατικό -  συνδικαλιστικό κίνημα υπέρ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, πετάμε απέξω την σαπίλα, οργανώνουμε την αντεπίθεση.
 Στα χέρια των εργαζομένων η δύναμη στην ταξική πάλη η προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: