14 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Η διαχείριση & λειτουργία των δημοτικών αρδευτικών υποδομών στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης

Η διαχείριση και λειτουργία των δημοτικών αρδευτικών υποδομών τέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης των Προέδρων των Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κατερίνης, παρουσία του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, με την συμμετοχή των αντιδημάρχων Γιώργου Νταντάμη, Γιάννη Συμεωνίδη, Βαγγέλη Κήπου, Κωνσταντίνου Γραμματικόπουλου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου Κατερίνης.
Ο δήμαρχος Κατερίνης απευθυνόμενος στους Προέδρους των Κοινοτήτων ενημέρωσε ότι άμεσα  θα ξεκινήσουν γενικές συνελεύσεις σε όλα τα χωριά,  για τη διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν τις κοινότητες, ενώ ζήτησε την συνεργασία των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση. 
«Πρόθεσή μας είναι να στηρίξουμε τα χωριά και τον πρωτογενή τομέα του Δήμου μας» τόνισε ο δήμαρχος Κατερίνης και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε μια νέα αρχή, με συνεργασία, αμοιβαία συνεννόηση, αλληλο- υποστήριξη. Στόχος μας να διαμορφώσουμε σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές προς όφελος όλου του αγροτικού  κόσμου του δήμου μας».
Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κος Κουκοδήμος: «Η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να αντιμετωπιστούν σοβαρά ζητήματα άρδευσης και η συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών και των αγροτών του δήμου μας, είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους μπορούμε να συζητήσουμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε έργα που θα διευκολύνουν όλους εσάς και κυρίως θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά τα υδάτινα αποθέματά μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης αναφέρθηκε στην ανάγκη ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Συμεωνίδης συντόνισε την σύσκεψη που ακολούθησε και στη διάρκεια της οποίας, έλαβαν τον λόγο οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων, προκειμένου να εκθέσουν προτάσεις και προβληματισμούς για το μείζον θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων με βάση και τα όσα προαναφέρθηκαν.

Τέλος, κατά  την έναρξη της σύσκεψης και με την ευκαιρία της συγκέντρωσης όλων των Προέδρων πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας της αντιδημαρχίας Κοινοτήτων  για το καλό του νέου χρόνου, από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο με τυχερό τον  Πρόεδρο της Κοινότητας Κορινού Γιάννη Μορθανάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: