28 Ιανουαρίου 2020

Διαγράφεται από τη ΝΔ ο Ζαγοράκης

– Πέτσας:  Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε τη διαγραφή του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρωομάδα του κόμματος, έπειτα από τις δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή με τις οποίες καταδίκαζε το πόρισμα της Επαγγελματικής Επιτροπής Αθλητισμού για τον υποβιβασμό των ομάδων ΠΑΟΚ και Ξάνθη και τον εξοβελισμό τους από το πρωτάθλημα.


Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης, πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, κατά τη θριαμβευτική πορεία της ομάδας στο Euro 2004, είχε δηλώσει το βράδυ της Δευτέρας πως δεν είναι δυνατόν να συμβιώνει κάτω από την ίδια πολιτική στέγη με εκείνους που βάλλουν κατά του ΠΑΟΚ.

Νομοθετική πρωτοβουλία για να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές
Παράλληλα, με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

«Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: