28 Ιανουαρίου 2020

Πλήθος κόσμου στην κοπή Βασιλόπιτας για τα Στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ευλόγησε, το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στην κατάμεστη αίθουσα δεξιώσεων «Πιερίδα Palace».

Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, πρεσβυτέρες, πρόεδροι και μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, Ενοριακών Επιτροπών και Φιλοπτώχων Ταμείων, ιεροψάλτες, αναγνώστες και νεωκόροι, εργαζόμενοι και εθελοντές εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και φιλανθρωπικών δομών (όπως του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, των Συσσιτίων, Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», Κοινωνικού Παντοπωλείου, Τοπικού Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού, Εθελοντών, Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, Καταστήματος δωρεάν διάθεσης Ενδυμάτων, Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Βαρναβείου Βιβλιοθήκης, Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων) καθώς και τα μέλη των Ενοριακών Φιλόπτωχων Ταμείων.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η προσέλευση, διαρκούσης της εκδηλώσεως, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου, παρά το γεγονός ότι δεν στάλθηκαν επίσημες προσκλήσεις και η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό δηλώνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας θα συνεχίσουν να στηρίζουν το πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ευλογώντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εξέφρασε με πολλή αγάπη ενισχυτικούς λόγους προς τους παρισταμένους, καλώντας τους σε κοινή συστράτευση για το κοινό καλό του τόπου, τονίζοντας ότι το επιτελούμενο έργο δεν είναι δικό μας, αλλά του Χριστού. Ευχήθηκε στα μέλη των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και των δομών κοινωνικού χαρακτήρα της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεχίσουν με την ίδια ζωντάνια, υπομονή και επιμονή, την ευγενή και θεάρεστη διακονία τους. Κλείνοντας ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο και όλους τους φορείς για τη γόνιμη αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί καθώς και για την αμέριστη στήριξή τους στο φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας π. Σωφρόνιος ο οποίος ανέπτυξε ομιλία σχετικά με τα χαρακτηριστικά των συνεργατών της Εκκλησίας. Η σύντομη, γεμάτη σοφία, γνώση, αμεσότητα, ειλικρίνεια και μεστότητα ομιλία του Αρχιμανδρίτη απέσπασε τα χειροκροτήματα των εκατοντάδων παρευρισκόμενων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο για το βραβευμένο, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Αρχή του ΕΣΠΑ, Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίοαποτελεί πραγματικό κόσμημα της Πιερίας, παρέχοντας στα άτομα της τρίτης ηλικίας εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, και φροντίζοντας να έχουν όλες τις ανέσεις για μια ευχάριστη διαμονή σε ένα απόλυτα ασφαλές και καλαίσθητο περιβάλλον.

Τέλος, έγιναν επιδόσεις χειροτονητηρίων και χειροθετηρίων σε κληρικούς, ιεροψάλτες και ιερόπαιδες. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε διοριστήρια σε νέους εκκλησιαστικούς επιτρόπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: