15 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες επισκευής & συντήρησης στις σχολικές μονάδες

Όλες τις απαιτούμενες συντηρήσεις – επισκευές στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κατερίνης, για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας συνεχίζουν και στη διάρκεια της σχολικής περιόδου, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.
Ειδικότερα, ιεραρχώντας τις ανάγκες όλων ανεξαιρέτως των σχολικών μονάδων, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των παρεμβάσεων κατά την τρέχουσα περίοδο επικεντρώνεται στην εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων επισκευής και συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, εργασίες εξωραϊσμού αύλειων χώρων κ.α.
Ήδη ολοκληρώθηκαν αποκαταστάσεις δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί εξωτερικά και εσωτερικά στο δημοτικό σχολείο Παραλίας, ενώ στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης έγιναν: ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά, επιχρίσματα, καθαρισμός - επιδιόρθωση κεραμοσκεπών στο κυρίως κτίριο, καθώς και σε βοηθητικές αίθουσες.
Παράλληλα, στο Μουσικό σχολείο Κατερίνης αφενός αποκαταστάθηκαν φθορές σε υδραυλικές εγκαταστάσεις και αφετέρου διαμορφώθηκε διάδρομος στον αύλειο χώρο για την καλύτερη πρόσβαση προς το κτίριο του ΚΕΓΕ Δήμητρα και προς τα wc του σχολείου αντίστοιχα. Επιπλέον, έγιναν επιδιορθώσεις σε πόρτες -  παράθυρα και σε κιόσκια στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Τέλος, από τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στον αύλειο χώρο του 5ου ΓΕΛ απομακρύνθηκαν παλαιές τσιμεντένιες κολώνες που είχαν φθαρεί και εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών.
Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Προγραμματίσαμε και  υλοποιούμε το πλάνο των παρεμβάσεων μας σε όλα τα σχολεία. Όπως έχω τονίσει κάθε επένδυση στον τομέα των σχολικών κτιρίων παραμένει στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις και σε εποικοδομητική συνεργασία με την Σχολική Κοινότητα επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας, τις απαιτούμενες υποδομές για μία ασφαλή καθημερινότητα στους χώρους των σχολείων».
Τις παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης, ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Με προτεραιότητα τα θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας εργαζόμαστε μεθοδικά με στόχο να καλύψουμε επαρκώς το σύνολο των αναγκών στις σχολικές μονάδες του Δήμου».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, σχετικές εργασίες συνεχίζονται στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: