3 Φεβρουαρίου 2020

Λέσβος: Έκρυθμη ξανά η κατάσταση στην Μόρια - Ένταση και στο χωριό

Έκρυθμη είναι η κατάσταση ξανά ενός της δομής του ΚΥΤ Μόριας στη Λέσβο. Λίγο νωρίτερα το απόγευμα ομάδα περίπου 200 ατόμων μέσα από την δομή κινήθηκαν προς το χωριό και εμποδίστηκαν από κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις.
Οι παράτυποι μετανάστες επέστρεψαν στον χώρο του ΚΥΤ όπου αυτή την ώρα κινούνται εντός της με την κατάσταση να παραμένει έκρυθμη και τις αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Μάλιστα, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, να κηρυχθούν η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Από τα πρωινά επεισόδια έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων που εξετάζονται αν συμμετείχαν στα επεισόδια ενώ υπό διερεύνηση βρίσκεται από τις τοπικές Αρχές και το εάν αυτή η κατάσταση έχει υποκινηθεί από κάποιους και ποιοι είναι αυτοί.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, ομάδα περίπου 2.000 παράτυπων μεταναστών στην πλειονότητά τους Αφγανοί, ξεκίνησαν πορεία από την Μόρια προς το κέντρο της πόλης, διαμαρτυρόμενοι με το πάγιο αίτημά τους για βελτίωση συνθηκών, επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και μεταφοράς τους από το νησί στην ενδοχώρα.
Περίπου 400 από αυτούς κατάφεραν να παρακάμψουν τα μπλόκα της Αστυνομίας και μέσα από λόφους όπου έβαλαν φωτιές και στενά να φτάσουν στο κέντρο της πόλης όπου επιχείρησαν να στήσουν σκηνές έξω από το δημοτικό θέατρο.
Την ίδια ώρα περίπου 900 από αυτούς βρίσκονταν στα 2 χλμ. από την πόλη στον δρόμο που συνδέει την πόλη με την Μόρια στο ύψος του Καρά Τεπέ και συγκρούονταν με τις αστυνομικές δυνάμεις, πετώντας εναντίον τους πέτρες και διάφορα αντικείμενα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών, μέχρι που τους απώθησαν πίσω στο ΚΥΤ.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: