5 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Αλλάζουν λέει όλα στο Δημόσιο.  Κάθε κυβέρνηση που έρχεται τ’ αλλάζει όλα αλλά τελικά χρόνια τώρα η γραφειοκρατία εξακολουθεί και παραμένει και αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης και αξιοκρατίας.
**
Θεσπίζονται λέει νέα κριτήρια για την εξέλιξη των υπαλλήλων, στις προσλήψεις και στον ΑΣΕΠ Δυστυχώς ένα νόμο σοβαρό κάναμε στην Ελλάδα, το νόμο «Πεπονή» αλλά τράβα ο ένας, τράβα ο άλλος τον κατέστησαν σχεδόν ανενεργό.
**
Αν κρίνω από τα πολυδιαφημισμένα αριστεία που κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος υποψιάζομαι τι έχει να γίνει. Δεν θα μείνει ούτε κολλητός, ούτε συγγενής στο ράφι.  Σειρά έχουν τα τρίτα ξαδέρφια, τα μπατζανάκια και οι συναφείς.
**
Ένα από τα βασικά κριτήρια πρόσληψης είναι η «δομημένη» συνέντευξη. Πάει να πει ερωτηματολόγιο προκάτ. Πως δομείται και πως εξασφαλίζεται το αδιάβλητο είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
**
Επειδή πάλι θα ‘χουμε μια από τα ίδια καλό θα είναι οι νέοι μας ας ετοιμάζουν κανένα διαβατήριο για να δώσουν συνέντευξη σε μια πιο σοβαρή χώρα.
**
Διάβασα με ευχαρίστηση αλλά και έκπληξη άρθρα παρεμβάσεις για το σπουδαίο έργο της ομάδας «ο τόπος μου» και δεν θα διαφωνήσω. Έκπληκτος όμως είδα ότι αναφέρεται πως τα τοπικά ΜΜΕ δεν στήριξαν την πρωτοβουλία. Επί χρόνια τώρα η πρωτοβουλία στηρίζεται αδαπάνως λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα με τεράστιες καταχωρήσεις, προβολή και πληθώρα θετικών σχολίων. Και μάλιστα αν αναλογισθεί κανείς ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στηρίζουν τα ΜΜΕ με τις συνδρομές τους.
Δεν θα ήθελα να αντιστρέψω το ερώτημα κατά πόσο οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα τοπικά ΜΜΕ αλλά ανοίγουμε μεγάλο κεφάλαιο.
**
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όλους  τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, δημόσιο που καλύπτονται αδαπάνως με ρεπορτάζ αλλά και χωρίς  το ελάχιστο αντίτιμο έστω και ετήσιας συνδρομής.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: