5 Φεβρουαρίου 2020

"ΜΑΤΙ" - Γράφει η Κατερίνα Τσαλού


Του ΠΑΟΚ έγινε την περασμένη εβδομάδα και ο πολιτικός απόηχός της καλά κρατεί. Μέσα στις παράπλευρες απώλειες η αναβολή της ετήσιας συνεστίασης της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας με προσκεκλημένο ομιλητή τον Μάκη Βορίδη.
Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η ανακοίνωση της αναβολής. Ένα πουλάκι μου είπε ότι δόθηκε άτυπη οδηγία σε όλες τις κομματικές οργανώσεις της βόρειας Ελλάδας να εφαρμόσουν σιγή ασυρμάτου και να μην προχωρήσουν σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις, λόγω των εξελίξεων στο ποδόσφαιρο.

Βέβαια, ο Βορίδης λόγω της ιδιότητας του βρέθηκε στην Βόρεια Ελλάδα και δεν πέρασε και πολύ καλά, οδηγώντας μια συνάντηση με αγρότες στη Βέροια σε πρόωρη λήξη.
Το ποδόσφαιρο είναι πολιτική ή η πολιτική είναι ποδόσφαιρο. Το σίγουρο είναι πως όσοι έσπευσαν να «δικάσουν» τον Θοδωρή Ζαγοράκη που τίμησε τη φανέλα της Ν.Δ. στο ευρωψηφοδέλτιο ότι λειτούργησε οπαδικά και όχι πολιτικά, μάλλον όταν άκουγαν τον πρωθυπουργό να μιλάει για το θέμα στη βουλή άλλαξαν γνώμη.
Αντιλήφθηκαν ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι άσχετο θέμα και αμιγώς αθλητικό όταν επηρεάζεται από πολιτικές αποφάσεις.
Βέβαια, το πρόβλημα στη Ν.Δ. δεν πιστεύω ότι το δημιούργησε ο Ζαγοράκης με τις δηλώσεις του αλλά οι άστοχοι χειρισμοί του αρμόδιου υφυπουργού που κατάφερε κυριολεκτικά μέσα σε μια μέρα να δημιουργήσει μείζον πρόβλημα σε μια εκλογική ζώνη που θεωρείται κάστρο για τη γαλάζια παράταξη.
Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Κυριάκος που πέτυχε με το Μακεδονικό να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός του και βρέθηκε απολογούμενος μέσα σε μια νύχτα.
Γελάνε και τα μουστάκια του Αλέξη που χωρίς να χρειαστεί ο ίδιος και η πολιτική του ρητορική να κάνουν το παραμικρό είδε τη Ν.Δ. να κλυδωνίζεται στη Μακεδονία.
Στην Πιερία οι βουλευτές, πλην Μπέτυς Σκούφα, τήρησαν σιγή ιχθύος για να είμαι ευγενική και να μην πω ότι έκαναν την πάπια.
Όχι ότι μας τρέλαναν με τις δηλώσεις τους το προηγούμενο διάστημα αλλά τώρα ένας λόγος παραπάνω.
Έχουμε δυνατές φωνές στην Πιερία. Να το θυμάστε αυτό. Κιότεψαν για τον ΠΑΟΚ, αναλογιστείτε τι θα πράξουν στα πιο ζόρικα.
Μάλιστα οι «φίλοι» του Αυγενάκη που έτυχαν εύνοιας του πρώην Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής  της Ν.Δ. και μπήκαν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.  φρόντισαν να απουσιάσουν από την επικαιρότητα για να μη στοχοποιηθούν.
Ασε  που μου είπαν ότι έσπευσαν να κατεβάσουν και φωτογραφίες τους με τον Αυγενάκη για να …έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Τώρα που τα λέμε, τι τις θέλετε αυτές τις φώτο. Βλέπετε πώς «γυρίζει ο τροχός» ….
Άντε καλή μας εβδομάδα. Ο τελευταίος μήνας του χειμώνα είναι ….μικρός. Υπομονή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: