14 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: 45 συλλήψεις σε όλη τη χώρα - Καταστηματάρχες παραβίασαν τα νέα μέτρα

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι αστυνομικές Αρχές για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., έχουν βεβαιωθεί 43 παραβάσεις για τις οποίες συνελήφθησαν 45 άτομα σε όλη την επικράτεια. Οι συλληφθέντες λειτουργούσαν χώρους για τους οποίους ισχύει το μέτρο προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας.

«Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνανθρώπους τους», τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν».

«Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα», υπογραμμίζει ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: