16 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Αντιπεριφερειάρχης δυτ. Μακεδονίας - «Αποκλεισμένα τα δύο χωριά, στα σπίτια οι κάτοικοι»

Για τα μέτρα προστασίας που έχουν λάβει στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγάσια Κοζάνης προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού μίλησε  o αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Βαβλιάρας.

«Η Περιφέρεια είναι σε ετοιμότητα και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πρώτη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαβλιάρας .

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης το χωριό Δαμασκηνιά ήταν ο τόπος διαμονής του 90χρονου που κατέληξε το πρωί του Σαββάτου (14/03). «Ήδη έχει γίνει απολύμανση και στα σπίτια και στα καφενεία του χωριού, τα οποία θα πρέπει να πούμε ότι είναι ιδιαιτέρως μικρά, 50-60 κατοίκων» είπε στο Newsbomb.gr περιγράφοντας τα μέτρα που έχει λάβει η Περιφέρεια.

«Όλοι έχουν τεθεί σε αυστηρό κατ' οίκον περιορισμό. Είμαστε σε συνεργασία και με την Αστυνομία η οποία έχει αποκλείσει την είσοδο στα χωριά. Περιμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε παρακάτω», πρόσθεσε ο κ. Βαβλιάρας.

«Ετοιμάζεται μηχανισμός τροφοδοσίας των κατοίκων με φάρμακα και τρόφιμα όσο καιρό χρειαστεί. Έχουν ξεπεράσει τα 10 τα κρούσματα, είναι το hot-spot της χώρας μας, ένα χωριό ηλικιωμένων , το οποίο πρέπει να απομονωθεί» δήλωσε στο OPEN ο δήμαρχος Βοϊου, Χρήστος Ζευκλής.

«Ήδη υπάρχει καταγραφή και τηλεφωνική λίστα των κατοίκων και εξετάζεται η ενίσχυση με ψυχολόγους», σημείωσε.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: