13 Μαΐου 2020

Δεκαέξι νέα κρούσματα, στους 155 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δεκαέξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 10 ανήκουν σε γνωστές συρροές κρουσμάτων, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τα 2.760, εκ των οποίων το 55.4% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 610 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1402 (50.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 28 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Δέκα (35.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 96.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, υπάρχουν ακόμη τρεις καταγεγραμμένοι θάνατοι και συνολικά 155 στη χώρα.

Οι 41 ήταν γυναίκες (26.5%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Έχουν συνολικά ελεγχθεί 112042 κλινικά δείγματα

Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στη Λάρισα

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι έλεγχοι στην περιοχή Νέας Σμύρνης Λάρισας ολοκληρώθηκαν.

Συνολικά, διενεργήθηκαν 652 δειγματοληψίες σήμερα από 17 κλιμάκια του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) Θεσσαλίας, με την υγειονομική καθοδήγηση του Καθηγητή Επιδημιολογίας Χρήστου Χατζηχριστοδούλου και τον διοικητικό συντονισμό του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με σκοπό την αποτύπωση της επιδημιολογικής εικόνας στην περιοχή.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση στη Λέσβο


Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν χθες σε μετανάστες που διαμένουν σε πρόχειρη δομή φιλοξενίας στην Λέσβο διαπιστώθηκαν 2 κρούσματα κορωνοϊού. Η διαδικασία ιχνηλάτησης συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή. Έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό 25 κάτοικοι του νησιού και 2 στελέχη του Λιμενικού Σώματος, που χαρακτηρίστηκαν «στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: