13 Μαΐου 2020

Θετικοί στον κορονοϊό τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Ελπίς

Ανησυχία για την απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου Ελπίς προκαλεί η επιβεβαίωση 3 γιατρών και μίας νοσηλεύτριας θετικών στον κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε επαγγελματίες υγείας που εντοπίστηκαν στο νοσοκομείο.

Επισημαίνεται ότι η πρωινή εφημερία του Νοσοκομείου, ανεστάλη, ενώ έχει ξεκινήσει και η απολύμανση κλινικών.

Το φόβο τους για την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στο νοσοκομείο «Ελπίδα» εξέφρασαν νωρίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι του μέσω του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων,κ. Γιαννάκου, μετά από τη διάγνωση θετικών τεστ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «υπάρχει διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Ελπίς και επικρατεί μεγάλη αναστάτωση». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «πριν μια εβδομάδα εισήχθη ασθενής ύποπτο κρούσμα στη β παθολογική. Αρχικά έγινε τεστ, το οποίο βγήκε αρνητικό. Μεταφέρθηκε στη β χειρουργική όπου νοσηλεύονται παθολογικά περιστατικά. Μετά από τρεις ημέρες εμφάνισε συμπτώματα. Έγινε νέο τεστ βγήκε θετικό. Μπήκε σε καραντίνα η κλινική και 25 συνάδελφοι».

«Γίνονται τεστ στο προσωπικό και νοσούν μέχρι τώρα δύο ασθενείς, δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια. Σήμερα "έσκασε" άλλο ένα περιστατικό στη καρδιολογική κλινική με ασθενή θετική. Μια γιατρός είναι θετική στον κορονοϊό. Η κλινική μπαίνει σε καραντίνα. Θα ληφθούν δείγματα από το προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν το Νοσοκομείο να τεθεί σε καραντίνα. Να σταματήσει να εφημερεύει. Να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό. Δυστυχώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος για διασπορά. Μέχρι τώρα νοσούν 4 συνάδελφοι. Οι θετικοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αναφοράς», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: