14 Μαΐου 2020

Δίκη Τοπαλούδη: «Καταπέλτης» η εισαγγελέας – Ιστορική αγόρευση

Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων για τους φρικιαστικούς βασανισμούς, τον βιασμό και τον αποτρόπαιο θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη ζήτησε η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας.

Επί τέσσερις ώρες η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα μιλούσε για την άτυχη φοιτήτρια, την οποία χαρακτήρισε κομμάτι της ζωής της, ένα κορίτσι άβγαλτο, που για κακή της τύχη συνάντησε τους κατηγορουμένους, που ήταν αποφασισμένοι να της αφαιρέσουν τη ζωή.

Η εισαγγελική λειτουργός εξήρε το ήθος του Γιάννη Τοπαλούδη, λέγοντας: «Υποκλίνομαι στο ήθος σας. Δεν ξέρω αν εγώ θα είχα αυτό το ανάστημα. Έχω την άποψη του Αριστοτέλη ότι “δεν συγχωρείς τους εχθρούς για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη”. Ευχαριστώ τη μητέρα. Είναι αδύνατο να μην ταυτιστείς, όσο και να μην επιτρέπεται, έστω και ασυνείδητα με το τι πέρασε το θύμα. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο».

Αναφερόμενη στους δύο κατηγορουμένους, τους χαρακτήρισε ψυχρούς και άθλια υποκείμενα, που είχαν στοχοποιήσει τη φοιτήτρια.

«Γελάνε στα διαλείμματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι, γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα, όταν δεν είναι συνεννοημένοι, ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή, για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι… Αποσκοπεί όχι στους δικαστές, αλλά στους ενόρκους. “Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς” και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν, θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι» είπε η εισαγγελική λειτουργός και κοιτάζοντας στα μάτια τους γονείς της Ελένης τους είπε:

«Αυτό που απηχεί καλύτερα την αλήθεια που θέλετε να ακούσετε είναι ότι το παιδί σας ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέα της έδρας».

Η εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» στην αγόρευσή της. Όπως είπε, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συναποφασίσει να σκοτώσουν την 21χρονη με αυτόν τον τρόπο.

«Ο πατέρας του Ροδίτη έκανε το τέρας που είναι σήμερα ο γιος του. Ο δεύτερος κατηγορούμενος ήταν το δόλωμα. Δεν είναι πλούσιος, πλούσιος ήταν ο πρώτος, ο Ροδίτης. Ο δεύτερος είναι ο ωραίος με το αγγελικό πρόσωπο, είναι δόλωμα, μπαίνει μπροστά βρίσκει κορίτσια και ως λάφυρα τα πηγαίνει στον άλλο, που έχει τα λεφτά. Τη στήνει έξω από τα σχολεία ειδικής αγωγής και ψάχνει ευάλωτα θύματα. Εκείνη την εποχή η Ελένη ήταν ευάλωτη, την είχαν στοχοποιήσει την Ελένη, η Ελένη ήταν ανυποψίαστη παρθένα. Όλα αυτά που μας λένε εδώ για τρίο είναι όλα ψέματα, ασυναρτησίες… Ο πατέρας του πρώτου κατηγορουμένου που γυμνάζεται γιατί θέλει να δείχνει ωραίος σε αυτή την ηλικία, έχει αφήσει έναν εν δυνάμει εγκληματία να κυκλοφορεί ελεύθερος».

Το μοιραίο βράδυ

Η εισαγγελέας Αριστοτελία Δόγκα ανέφερε στην αγόρευσή τους ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συναποφασίσει να υλοποιήσουν το εγκληματικό σχέδιό τους.

«Εκείνη την ημέρα η Ελένη είναι στο σπίτι της, είναι ανυποψίαστη, μιλάει στο τηλέφωνο με τη φίλη της, που βρίσκεται στην Αθήνα. Κατέβηκε η Ελένη και τότε είδε το φορτηγό του τρόμου. Υπάρχει βίντεο από το οποίο προκύπτει ότι ο Ροδίτης είναι στην καρότσα. Η συμφωνία είναι να πάνε να φάνε σουβλάκια. Την έχουν πείσει, είναι ευάλωτη εκείνο το διάστημα. Τι πιο απλό να πάει μια βόλτα. Προφανώς της είπαν ότι υπήρχε και κάποιος λόγος που είναι και ο Ροδίτης στην παρέα της με τον 21χρονο. Η Ελένη δεν ήξερε ότι πάει στη Λίνδο. Πιστεύω ότι της είπαν “πάμε μια βόλτα”. Δέχθηκε και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο. Εκείνη τη στιγμή η Ελένη δεν αντιλήφθηκε. Το σχέδιο όμως ήταν στο μυαλό των κατηγορουμένων. Το σχέδιο για ομαδικό βιασμό. Το ότι η Ελένη κατέβασε το βλέμμα και ασχολήθηκε με τον 21χρονο, το πλήρωσε με τη ζωή της… Δεν έχει συνευρεθεί με την Ελένη, όλα αυτά είναι κατευθυνόμενα από την υπερασπιστική γραμμή, που επέλεξαν και αποκυήματα της φαντασίας τους.

Την έπεισαν να πάνε στο σπίτι. Μέσα από το φορτηγό η Ελένη πρέπει να στέλνει το μήνυμα στη φίλη της “πάρε με τηλ. σε μια ώρα”. Μπορεί να ήταν και χαρούμενη η Ελένη, γιατί μπορεί να πίστεψε ότι θα ξεκινήσει μια σχέση. Φαντάστηκε ότι θα υπάρχει ένα σπίτι όπου εκεί πιθανόν θα υπάρχει φαγητό και ότι θα κάτσουν λίγο… Πλέον δε γνωρίζω αν την κρατάνε με το ζόρι, αν και μπορεί, επειδή ήταν τόσο ανυποψίαστη και τόσο αθώα, να είπε “γιατί να μην πάω;”. Φτάνει και βλέπει μια ερημιά. Αυτοί είχαν σχέδιο να τη βιάσουν, ήξεραν ότι η Ελένη δεν υπάρχει περίπτωση να θέλει ομαδικό σεξ… Η Ελένη ανθίσταται, αρνείται. Αν η Ελένη ήταν ένα μέρος έστω από αυτά που περιγράψανε, ξέρετε τι θα έκανε; Θα προσποιούνταν για να γλυτώσει τη ζωή της. Το κορίτσι ήταν αφίλητη παρθένα και πήγε μέσα σε άγρια θηρία. Η Ελένη ήταν αθώα… αλλά με δυναμισμό ψυχής. Δεν υπέκυψε σε αυτούς τους εγκληματίες και το πλήρωσε με τη ζωή της. Άρχισε να αντιστέκεται. Φωνάζει και εκεί αρχίζουν το ξύλο. Την έχουν πάει σηκωτή εκεί που είναι το στρώμα (που εξαφανίστηκε) για να είναι πιο άνετα. Δεν θέλουν διαδοχικά να συνευρεθούν μαζί της… Χτυπιέται η Ελένη, ο 21χρόνος της κρατάει τα χέρια ο άλλος τη χτυπάει, οι ρόλοι εναλλάσσονται… Δεν την κάνουν καλά. Έχουν αποφασίσει, όμως, να τη βιάσουν με κάθε τρόπο, έχουν αποτύχει οι δυο προηγούμενες απόπειρές τους με τα άλλα κορίτσια. Αφού εκείνη αντιστέκεται, παίρνουν τα μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι δυο μαχαίρια, γιατί δύο είναι οι εγκληματίες. Προσπαθούν με το στραγγαλισμό να την ακινητοποιήσουν, έδωσε μάχη η κοπέλα για τρεις ώρες για να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα καταφέρνουν με το στραγγαλισμό. Στη συνέχεια τελούν διαδοχική συνουσία – τολμάνε να λένε ότι η Ελένη ήθελε. Δεν ολοκλήρωσαν, γι’ αυτό δεν βρήκαν dna πουθενά. Την χτυπάνε, η Ελένη δεν πεθαίνει, αντιστέκεται. Και αυτό πυροδοτεί τον θυμό τους. Η μάχη της Ελένης είναι πρωτοφανής. Τα χτυπήματα με το σίδερο είναι τρία ή τέσσερα και δεν είναι από έναν. Σκέφτονται ότι η Ελένη λέει ότι θα τους καταδώσει. Αποφασίζουν να τελειώσουν μαζί της».

Συνεχίζοντας την αγόρευσή της, η εισαγγελέας αναφέρει πώς οι κατηγορούμενοι πήγαν την Ελένη αιμόφυρτη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια.

«Είναι αδύνατον ένας να κατέβασε μόνος του την Ελένη από τις σκάλες του σπιτιού της Λίνδου. Μαζί τη σέρνουν στις σκάλες, ο ένας μπροστά, ο ένας από πίσω, το σώμα είναι πολύ βαρύ. Η Ελένη ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση. Οι σκάλες είναι γεμάτες αίματα. Και πάνε εκεί που αποφάσισαν. Να την πετάξουν στη θάλασσα… Δεν μπορεί ένας να τη βγάλει από το αμάξι. Η κοπέλα είναι σε κώμα. Έχει ψελλίσει όμως ότι “ο πατέρας μου θα σας βρει”… Τα στοιχεία λένε ότι δε γίνεται να ανοίξεις την πόρτα και να την πετάξεις. Το έδαφος είναι κακοτράχαλο. Την έβγαλαν και οι δυο από το αμάξι και την κουβαλάνε στα χέρια και γι’ αυτό δεν φέρει αμυχή. Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι θα πάει στο νερό και ότι δε θα κολλήσει στα βράχια. Στη προσπάθειά τους να την πετάξου, κάποιος από τους δυο την πατάει στο κεφάλι, γιατί την σπρώχνανε με τα πόδια τους να πέσει στο νερό ζωντανή…».

Τα λουλούδια

Στο τέλος της αγόρευσής της, ο πατέρας της Ελένης πλησιάζει την έδρα και της προσφέρει λίγα λουλούδια. «Εκ μέρους της Ελένης» της λέει. Η εισαγγελέας κλαίει γοερά, με το ακροατήριο να χειροκροτά ακατάπαυστα.

«Θα κλείσω με τον ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο ως επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω τον πόνο σας, θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής. Με όνειρα, ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο, θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο, γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό, που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής» είπε δείχνοντας τους δράστες.

«Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα τον δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω τον λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται, δεν έχω καμία αμφιβολία» είπε κλείνοντας η εισαγγελέας.

Πηγή: anatropinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: