30 Ιουνίου 2020

Το πρώτο περιστατικό φωτιάς στον Όλυμπο.

Εθελόντρια της δράσης "Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος" της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας αναφέρει το πρώτο επικίνδυνο συμβάν στην Πυροσβεστική υπηρεσία.

Χθες, Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, το παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου ανέφερε το πρώτο περιστατικό φωτιάς στην Πυροσβεστική υπηρεσία.
Η εθελόντρια Όλγα Θωμαΐδου, αμέσως μετά την ανάληψη της απογευματινής της βάρδιας, χρειάστηκε να κάνει το πρώτο τηλεφώνημα αναφέροντας σοβαρό περιστατικό φωτιάς στην περιοχή Τοπόλιανη Λιτοχώρου, σε αρκετά μεγάλο ύψος, κοντά σε δασική περιοχή. Ευτυχώς, παρά τον δυνατό άνεμο που έπνεε όλο το απόγευμα, η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λιτόχωρου είχε ως αποτέλεσμα να κατασταλεί η φωτιά χωρίς να κινδυνέψει το δάσος.

Φίλες και φίλοι,
Ας μην περιμένουμε να συμβεί πρώτα κάτι το τραγικό για να σπεύσουμε μετά, και κατόπιν εορτής, να λάβουμε μέτρα για την προστασία του δασικού μας πλούτου. Ας δράσουμε τώρα καλύπτοντας ένα από τα κενά του παρατηρητηρίου της Πλάκας Λιτοχώρου, γιατί η χθεσινή πυρκαγιά είναι μόνο μία από τις περίπου 20 με 25 τις οποίες αναφέρουν οι εθελόντριες και εθελοντές κάθε χρόνο στην Πυροσβεστική υπηρεσία του νομού μας.

Ας φυλάξουμε τον Όλυμπο και τα Πιέρια σαν τα μάτια μας.
Δηλώστε συμμετοχή τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: